13.04.2012

Anne ve Babaya Öneriler


Anne ve Babaya Öneriler
Uzun süredir beklediğiniz an geldi ve bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi ne olacak? Uzmanlar yeni çocuk sahibi olan anne ve babalara önce sakin olmalarını öneriyor. Bebeğinizle yaşama başlarken işine yarayacak öneriler:

• Anne-babalara ilk tavsiyem sakin olmaları… Bebeğinizi tanımak için zamana ihtiyacınız olacak. Sabır sakin bir ortam güç kuvvet direnç saygı nezaket sorumluluk disiplin dikkat gözlem zaman ve pratiğe ihtiyacınız var. Ayrıca önsezilerinize kulak vermelisiniz.
• İlk zamanlarda panik yaşamak doğaldır. Anne ve babalara her zaman bunun sonsuza dek sürmeyeceğini hatırlamalarını öğütlerim. Sakinleşecek kendine güven kazanacak ve olabileceğiniz en iyi ebeveynler
olacaksınız. Ancak şimdilik beklentilerinizi azaltmalısınız. İyi ve pek de iyi sayılmayacak günler yaşayacaksınız; her ikisine de hazırlıklı olun. Mükemmelin peşinde koşmayın.
• Doğumdan bir ay önce tüm hazırlıklarınızı tamamlamış olursanız daha hazırlıklı ve daha sakin hissedersiniz. Bu da bebeğinizi gözlemlemeye ve tanımaya daha fazla zaman tanır. Küçük bir hatırlatma: eşyaları paketlerinden çıkarmış olursanız kucağınızda yeni doğmuş bebeğinizle eve döndüğünüzde eliniz ayağınıza dolaşmaz.

alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen