10.02.2012

Google dünyaya derman olacak mı?


Dünyanın en popüler arama motoru Google yeryüzündeki hayati sorunları çözmek için harekete geçiyor.

Bunun için bir laboratuvar kuran Google, Apple’dan transfer de yaptı... “SOLVE FOR X” adlı bir site kuran Google burada konferanslar düzenleyecek, küresel ısınmadan kansere kadar birçok problemin ünlü uzmanlarla tartışılmasını sağlayacak.

Konferanslar Google’ın YouTube sayfasından da izlenebilecek. Google’ın devrim yaratacak sitesi aynı zamanda firmanın gizli buluşlara imza attığı ‘X’ laboratuarı ile de bağlantılı halde çalışıyor. Laboratuvarda bugüne dek Google’ın sürücüsüz çalışan arabası gibi birçok buluşa imza atıldı. Uzayda seyahat gibi konuların da araştırıldığı düşünülen Google’ın laboratuvarı son günlerde yaptığı bir transferle de kendinden söz ettiriyor.

Ünlü teknoloji sitesi Venture Beat’e göre 8 yıldır Apple’da çalışan ve ürün sağlamlığına ilişkin bölümün müdürlüğünü yapan Simon Prakash, Google’a transfer oldu. Prakash’ın, Google’ın kurucularından Sergey Brin’in yönettiği ‘X’ laboratuvarında görev yapacağı iddia edildi. Apple ve Google firmalarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Prakash’ın ‘Solve for X’ adlı siteyle de ilgisi olduğu düşünülürken, site için çalışmalar gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği henüz bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen