10.02.2012

Türkiye teknolojik saldırılara en açık ülke


"Türkiye teknolojik saldırılara en açık ülke"

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen: Teknolojiye yatırımda Brezilya ve Rusya, Türkiye'nin çok önünde
09 Şubat 2012 Perşembe, 18:14:21
 
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, teknoloji yatırımlarına bakıldığında, Brezilya'nın Türkiye'nin 7 katı, Rusya'nın ise Türkiye'nin 4 katı teknolojiye yatırım yaptığını bildirerek, ''Bu konu teknoloji algısıyla alakalı. Türkiye'nin bu ülkeleri yakalayabilmesi için teknolojiye yatırımını artırması gerekiyor'' dedi.


Microsoft Türkiye'nin, KOBİ'lerin bilişim teknolojileri ile uluslararası alanda rekabet güçlerini nasıl artırabileceği yönünde bilgilendirmek üzere düzenlediği ''Gelecekte Buluşma'' seminerlerinin üçüncüsü Konya'da yapıldı.

Özmen, Konya Ticaret Odası'nda (KTO) düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Konya'nın Türkiye'nin çok hızlı gelişen illerinden biri olduğunu, Konya'daki şirketlerle buluşmanın kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti.

Microsoft Türkiye olarak, Türkiye'nin gelişmesinin KOBİ'lerle sağlanabileceğine inandıklarını ifade eden Özmen, ''Eğer dünyanın 10. büyük ülkesi olmak istiyorsak, bu atlamayı mutlaka KOBİ'lerle yapmamız gerekir'' diye konuştu.

Türkiye'yi, Rusya ve Brezilya ile karşılaştırdıkları zaman, Brezilya'nın Türkiye'nin iki katı gayri safi milli hasılaya sahip olduğuna değinen Özmen, şunları kaydetti:

''Brezilya, Türkiye'den iki kat, Rusya ise Türkiye'den 1.7 kat daha zengin. Teknoloji yatırımlarına baktığımız zaman, Brezilya Türkiye'nin 7 katı zengin. Rusya, Türkiye'nin 4 katı teknolojiye yatırım yapıyor. Bu konu teknoloji algısıyla alakalı. Türkiye'nin bu ülkeleri yakalayabilmesi için teknolojiye yatırımını artırması gerekiyor. Konya'yı bu konuda bir başarı hikayesi olabilecek şekilde görüyorum. Çünkü, Konya'da bugüne kadar bu yatırım çok fazla yapılmadığı için sıfırdan başlayarak daha ileriye atlamak mümkün. Konya sonradan gelip çok iyi bir atlamayla diğer şirketlerin önüne geçebilir.''

"DÜNYADA TEKNOLOJİK ATAKLARA EN AÇIK ÜLKE TÜRKİYE"
''Dünyada teknolojik ataklara en açık ülke Türkiye'' diyen Özmen, Türkiye'deki şirketlerin en yeni teknolojileri kullanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de ciddi anlamda korsanlık problemi olduğunu dile getiren Özmen, şöyle devam etti:

''Gerek bilgisizlikten gerek ürünün fiyatını fazla bulmaktan dolayı bu noktaya gelinebiliyor. Dünyada, Türkiye Çin'den sonra en fazla korsanlığa sahip ülke. Bilmediğiniz bir programı bilgisayarınıza yüklüyorsunuz. Bilmediğiniz bir programı dışarıdan gelebilecek bir atağa açabiliyorsunuz. Onun için algıyı değiştirmek lazım.''

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ''Açık Akademi'' projesini hayata geçirdiklerini anlatan Özmen, ''Açık Akademi''nin dünyanın ilk uygulama geliştirme okulu olduğunu söyledi.

Geçen yıl dünyada 185 milyar uygulama indirildiğini aktaran Özmen, bu uygulamalardan 234'nün Türkiye'den olduğunu, bu sayının yükseltilmesi gerektiğini kaydetti.

''Açık Akademi''ye bilgisayarı ve interneti olan herkesin katılabileceğini anımsatan Özmen, 41 bin kişinin başvuruda bulunduğu akademiden 108 kişinin mezun olduğunu bildirdi.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen