28.09.2009

Sadece 4 Ayda 2600 Site Kapatıldı

ISTANBUL - Türkiye'de erişim engelli internet sitesi sayisi 6 bini geçti.Sadece son dört ayda Türkiye'den erişimi engellenen web sitesi sayisi 3 bine yakin.

Erişime engellenen sitelerin yarisi 5651 sayili Internet Kanunu'nda siralanan gerekçelerle kapatilirken,diğer yarisina erişim çoğunlukla MÜ-YAP'in şikayeti üzerine 5864 sayili Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Ek Madde 4 uyarinca engellendi.

5651 sayili yasa uyarinca engellenen sitelerin büyük kismi cinsel içeriği nedeniyle erişime kapatildi.Onu bahis ve kumar oynatma ve teşvik etme,Atatürk aleyhine işlenen suçlar,uyuşturucuya teşvik etme,fuhuş da diğer gerekçeler arasinda.

Bu erişime kapama kararlarinin bir kisminda mahkeme karari bulunurken,çoğunluk sadece Telekomünikasyon Kurumu'nun ve savciliklarin tedbir' karari sonucu gerçekleşmiş.Örneğin geçtiğimiz hafta dünyanin en büyük iki müzik sosyal aği olan MySpace ve last.fm'e MÜ-YAP'in telif hakki ihlali şikayeti sonucu uygulanan erişim yasaği,yalnizca Beyoğlu Başsavciliği'nin aldiği tedbir' karariyla yürürlüğe kondu.Engelliweb.com sitesinde verilen rakama göre şu anda 471 siteye erişim engelinde mahkeme karari yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen