23.09.2009

Korsanlar ATM'den para çekemeyecek


Korsanlar ATM'den para çekemeyecek

NCR tarafından geliştirilen “Ethical Hacking’ programı, sanal korsanlar ve virüsleri artık suç işlenmeden önce yakalayacak

NCR, İskoçya Dundee’deki Abertay Dundee Üniversitesi ile işbirliği ile ATM’ler için proaktif küresel güvenlik
çözümü geliştirdi. ATM konusunda, küresel lider olan NCR, potansiyel tehditleri açığa çıkaracak olan “Ethical Hacking’ programı ile ATM’lerdeki sanal korsanlık suçlarının önüne geçiyor. “Ethical Hacking’ programı, sanal korsanlar ve virüsleri artık suç işlenmeden önce yakalayacak.


Dünyadaki ilk kurumsal-akademik birlikteliği gerçekleştiren NCR, gerek NCR, gerekse Abertay Dundee Üniversitesi tarafından elde edilecek güvenlik istihbaratlarını ve tehditleri gerçekleştikten sonra değil Ethical Hacking’ programı sayesinde, ortaya çıkabilecek sanal korsanları ve virüsleri suç işlenmeden önce durdurmak üzere tasarlandı. Bugün ATM’lere yasadışı erişim ile gerekli kritik bilgiler, birçok ATM kullanıcısı için giderek büyüyen bir tehdit oluşturuyor.

NCR Labs’ın Başkanı Mark Grossi, “Mali güvenlerini bizim üstümüze kuranlar için NCR, ATM kanalının bütünlüğünü korumak adına, sektör lideri olarak yerini korumaya kararlıdır” dedi. Grossi, şunları söyledi: “Bu birliktelik, ATM suçlarına karşı proaktif mücadelede NCR olarak teknoloji öncülüğümüzü pekiştirmektedir”

Abertay Dundee Üniversitesi, bilgisayar ve yaratıcı teknolojiler okulundan program sorumlusu Colin McLean, “Bilgi Transfer Ortaklığı’nın desteği ve NCR, üniversitenin küresel güvenlikte gözle görülür bir etkisi olan araştırma ve eğitimi geliştirmesini sağladı” diyor. “NCR ile bir işbirliği kurmaktan zevk aldık ve öğrencilerin hukuka aykırı cezai tehditleri önlemedeki katkılarından gurur duyduk.”

NCR’ın Abertay Dundee Üniversitesi’yle ortaklığının getirdiği başarı, her iki taraf için de dikkate değer kazançlar sağladı. Üniversite, bir “ethical hacking” programı hayata geçirdi ve ‘Ethical Hacking’ üstüne Bilim Lisansı ve Bilim Yüksek Lisansı olarak iki derece sunuyor. Bunun yanında NCR, programın suç önlemeye dair bulgularına, mali kurumlara güvenli ATM çözümleri sağlamak için çalışan araştırma ve geliştirmesinde yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen