9.02.2012

Bilim ve Sedona Yöntemi (Serbest bırakmak)


Bilim ve Sedona Yöntemi

Neden Sedona Yöntemi hayatları önemli ölçüde ve olumlu yönde değiştiriyor?

Bilim ve Sedona Yöntemi                  

Duyguların arkasındaki bilim

 Duygularınız genellikle soyut düşüncelere dayanır. Duygularınızı mutlu, üzgün, sinirli ya da keyifli olarak tanımlayabilirsiniz ancak örneğin mutlu olmanın gerçek anlamı sizce nedir?

 Bütün gün yüzünüzde bir gülümsemeyle dolaştığınız anlamına mı gelir? Ya da çok güldüğünüz veya belki de hayatınızdaki iyi şeyleri daha sık fark ettiğiniz anlamına mı?


Nasıl deneyimlersek deneyimleyelim, mutluluk ve birçok farklı duyguyu açık bir şekilde hissederiz. 3 yaşındaki çocuklar bile mutluluk, üzüntü ve kızgınlık gibi duyguları, duyguya yol açan durum her ne olursa olsun (Duydukları bir ses ya da gördükleri bir kişi) anlayabilir ve ayırabilirler.

Duygularınız fiziksel olarak göremediğiniz ama hiç şüphesiz var olduğunu bildiğiniz şeyler için mükemmel bir örnektir.

Duygularınızın yaşamınızı ertelemenize yol açan büyük gücünü de derinden hissedersiniz.

· Sona eren bir ilişkinin yarattığı umutsuzluğun, yeni bir aşk bulmanızı engellemesi.
· Yıllar önce yaşanan bir tartışmanın yarattığı öfkenin, kardeşinizle yıllardır küs olmanıza yol açması.
· Topluluklar karşısında konuşma korkusunun, kariyerinizde ilerlemenizi engellemesi.
· Aşırı derecede stres duyduğunuz için günlük hayatınızın kaygı ve öfkeyle dolması.


Duygularınızı çok güçlü bir şekilde hissettiğiniz için size tüm duygularınızın ve onların yaşamınızdaki etkisinin sizin kontrolünüzde olduğunu söylesem birçoğunuz buna inanmayacaktır. Ne var ki bu gerçektir. Ve şimdi size hayal edemeyeceğiniz bir şekilde hayatınızı değiştirme sırrını vereceğim.

Eğer onu göremiyorsanız, orada olmadığı anlamına mı gelir?

Tamamen görünmez olan şeylerle kuşatılmışsınızdır. Oksijen, bakteri ve sonsuz sayıda mikroskobik organizma… Görünmez olan şeylerden biri de hayatınızda duygusal özgürlüğe doğal bir şekilde ulaşma yeteneğinizdir.

Sedona Yöntemi’nin kalbinde yer alan bu yetenektir.

Basit bir Uygulama

Sedona Yöntemi’nin nasıl bir çalışma olduğunu merak ediyorsanız işte size bir örnek:

 Aşağıdaki sorulara “Evet” ya da”Hayır” cevaplarından bir tanesini vererek uygulamayı kısaca yapabilirsiniz. İki cevap da geçerlidir. O an içinizden hangi cevap geliyorsa onu vermeniz yeterli olacaktır. Çalışmayı yaparken yukarıdaki videodaki kalem örneğini hatırlamanız size yardımcı olacaktır.

Serbest bırakmak istediğiniz bir şey düşünün. Bu bir sorun olabilir, kafanızdan atamadığınız bir durum olabilir ya da bir türlü gerçekleşmeyen bir isteğiniz olabilir. Şimdi bu konuyu hatırlamak için kendinize izin verin. Ve o konuyu fark ettikçe belli ya da belirsiz bir duygu oluşur. (Sıkıntı, üzüntü, kayıtsızlık, korku, öfke gibi.)
1. Şu anda sadece oluşan duyguyu fark edin. Ve yapabildiğiniz kadar o duyguyu hissetmek için kendinize izin verin.
2. Şu an için bu duyguyu serbest bırakabilir misiniz? “Evet” ya da “Hayır” cevaplarından birini seçin.
3. Cevabınız “Evet” ise o zaman şu anda bu duygu serbest bırakır mısınız? Sadece yapabildiğiniz kadar bırakın. Yukarıdaki videodaki kalem örneğini hatırlayın.
Eğer cevabınız “Hayır”ise. O duyguya tutunmak yani o duyguyu tekrar hissetmek için kendinize izin verin. Bu duyguya tutunarak aynı rahatsız edici duyguyu sürekli hissetmek mi istersiniz ya da özgür olmayı mı tercih edersiniz?
O zaman yapabildiğiniz kadar o duygu serbest bırakır mısınız?
4. Ne zaman? (Serbest bırakma şimdi yapıldığı için bu tamamlama sorusudur) Cevabınız “Şimdi” olacaktır.
Şimdi nasıl hissettiğinize bakın. Belki duygularınızda biraz açılma ve rahatlama oluşmuştur. Ya da bir şey değişmemiş gibi hissediyor olabilirsiniz.
O yüzden yukarıdaki aynı çalışmayı tekrarlayın. Ve serbest bıraktıkça duyguların özgür kalmaya başladığını daha çok fark edebilirisiniz. Yukarıdaki uygulama Sedona Yöntemi’nin 5 tekniğinden birincisinin kısaca uygulamasıdır.

Sedona Yöntemi sizi tüm şartlandırmalardan özgür bırakır.
Sedona Yöntemi deneyimlere dayanan bir sistemdir ve size herhangi bir inancı dayatmaz. Yöntem, şartlanılmış inançları serbest bırakarak kendi doğrunuzu ve özgürlüğünüzü bulmanızı sağlar.

Devamlı olarak medyanın, reklamların ve çevremizin şartlandırmalarına maruz kalırız. Bazı inançların doğru olduğunu kabul ederek büyürüz—ve bu inançlar o kadar derine kazınmıştır ki onları normal inançlar yerine değişmez doğrular olarak kabul ederiz.

Bu inançlar başarınızı, neşenizi ve huzurunuzu ciddi bir şekilde sınırlandırırlar.

Birkaç örnek:

1. Mutluluk istediklerinize sahip olduğunuz zaman elde ettiğiniz bir şeydir.
2. Diğerlerinden daha başarısızım.
3. Şunu yaparsam daha huzurlu olurum.

İnançlar algıladığımız gerçekliğimizi filtreleyerek otomatik duygu, düşünce ve davranış kalıplarını tetiklerler. Örneğin, eğer mutluluğa ulaşmanız gerektiğine inanıyorsanız, onu istiyorsunuz ve “buna ulaştığım zaman mutlu olacağım” diye düşünüyorsunuz ve ulaşmak için gayret göstererek ve zorlayarak o anda doğal olarak sahip olduğunuz mutluluğu fark etmiyorsunuz.



Kaynak: http://www.sedonayontemi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen