23.09.2009

Windows 7 ücretsiz deneme sürümü!

Windows 7 ücretsiz deneme sürümü!

Microsoft’tan Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 deneme sürümü.
Gerçek kodları ve yenilikleriyle Windows 7 Enterprise Edition’ın deneme sürümü 90 gün süreyle BT profesyonellerinin kullanımına sunuluyor. Windows 7 Enterprise Trial Edition sayesinde BT profesyonelleri, üç ay boyunca gerçek ürün kodlarının sunduğu avantajlardan yararlanacaklar. Windows 7 kodlarına uyumlu yazılan Windows Server 2008 R2’nin 180 günlük deneme sürümü de Microsoft sitesinden indirilebiliyor.


Ekim ayında kullanıcılarla buluşmaya hazırlanan Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 7, BT profesyonelleri tarafından daha önceden test edilebilecek. Yeni işletim sisteminin tüm özelliklerini içermesi nedeniyle özellikle BT profesyonellerinin ilgi göstereceği 90 günlük deneme sürümü, Windows 7 Enterprise Trial Edition, BT profesyonellerinin gerçek ürün kodlarının sunduğu avantajlardan yararlanmalarını sağlayacak.

Bugüne kadar birçok BT profesyoneli, Windows 7 ortamında uygulamalarını, donanımlarını ve işletim sistemi yaygınlaştırma stratejilerini test ederken nihai üretim öncesi (RC) sürümü kullanıyordu. Ancak bu yöneticiler önümüzdeki üç ay süresince Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Edition sayesinde ürünün bütün özelliklerini inceleme fırsatı bulabilecek.

22 Ekim 2009 itibarıyla satışa sunulacak olan bu deneme sürümünde, lisanslı kullanıcının Windows 7 nihai ürünle elde ettiği lisans, MSDN ve TechNet abonelikleri ve yazılım güvencesi anlaşmaları gibi hizmetler yer almıyor.

Windows 7 indirirken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Microsoft, kendi sitesinden Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Edition’ı indirmek isteyenleri bazı konularda özellikle uyarıyor.
• Deneme sürümünün lisansı sınırlı miktarda olduğu için ürün ancak belirli sayıda indirilebilecek.
• 90 günlük kullanım süresinin sonunda BT profesyonelleri, eğer Windows 7 Enterprise’ı kullanmak istiyorlarsa ürünü satın almaları ve yeni işletim sistemini, sürücüler ve uygulamalarla birlikte sıfırdan temiz bir şekilde yüklemeleri gerekiyor.
• Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Editon’ın lisanslama şekli dışında nihai Windows 7 Enterprise Edition’dan (RTM) farkı bulunmuyor.
• Windows 7 Enterprise 90-Day Trial, 32 ve 64-bit sürümleriyle İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Japonca dillerinde sunuluyor.
• Windows 7 Enterprise 90-Day Trial Edition’ın kurulumundan itibaren 10 gün içinde etkinleştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde yazılım saat başı sistemin kapanmasını isteyen mesajlar veriyor.

Mükemmel ikili: Windows 7 ve Windows Server 2008 R2

Diğer yandan, Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 7 ile birlikte duyuru yapılacak olan yeni sunucu yazılımı Windows Server 2008 R2’nun 180 günlük deneme sürümü Microsoft’un kendi sitesinden ücretsiz indirilebiliyor. Windows Server 2008 R2’nin ilave edilen gelişmiş özellikleri sayesinde BT profesyonelleri daha güvenli ve esnek bir sunucu altyapısına kavuşacaklar.

Windows 7 istemcilerin Windows Server 2008 R2’ye doğrudan erişimini sağlayan Direct Access, geniş alan bilgisayar ağlarında (WAN) hızlı bant erişimini sağlayan Branch Cache, uygulama veya donanım bazında şifreleme yapan AppLocker ve BitLocker gibi güvenlik teknolojileriyle kurumlara önemli avantajlar sunarken, işletim sisteminin içinde hazır gelen Microsoft Masaüstü Optimizasyon Paketi (MDOP) ile masaüstü sistemlerin bir noktadan yönetimi kolaylaşıyor.

BT yöneticileri için işletim sistemlerinin kurulumunu kolaylaştırmaya yarayan Microsoft Masaüstü Optimizasyon Paketi’nde, masaüstü sanallaştırmasını sağlayan bir yazılım da yer alıyor. Microsoft Kurumsal Masaüstü Sanallaştırması (MED-V) ile yöneticiler kurumda bulunan Windows sanal PC’lerin yönetimini ve bakımını tek bir noktadan yapabilecek.

Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 her açıdan birbirini tamamlıyor. Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi Windows 7 entegrasyonunun yanı sıra yeni sanallaştırma özelliği, web tabanlı uygulamaları, hosting bileşenleri ve gelişen yönetim becerileri sayesinde Windows Server 2008 R2, kurumlarda iş önceliklerinin hayata geçmesini sağlayan, işletme verimliliğini yükselten, maliyetleri azaltan ve işletmelere tasarruf alışkanlığı kazandıran özellikleri ile dikkat çekiyor. Windows Server 2008 R2 içinde Hyper-V sanallaştırma platformunun ikinci versiyonu yer alıyor.

Planlama yapmak için mükemmel bir yazılım

Windows 7 ve Windows Server 2008 R2, kolayca indirilebilen deneme sürümleri sayesinde kurumların bütün ihtiyaçlarını kucaklıyor. Microsoft’un çok amaçlı envanter ve planlama aracı olan Microsoft Assessment and Planning Toolkit, artık 4.0 sürümüyle Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 desteği de sunuyor. Araç içerisinde Discovery and Readiness adını taşıyan özellik ile ağ içerisinde bulunan bütün bilgisayarlar hakkında geniş bilgiler edinmek mümkün oluyor.

Ortam içerisinde Windows 7, Windows Vista ya da Windows Server 2008 R2 destekleyebilecek olan bilgisayarlar da otomatik olarak taranabiliyor. Böylece donanımsal maliyetlerin planlanması, yatırım süreçlerinin efektif olarak yapılandırılabilmesi mümkün oluyor.

Microsoft Assessment and Planning Toolkit 4.0 şu URL adresinden indirilebiliyor:
https://connect.microsoft.com/site/sitehome.aspx?SiteID=297

Windows 7 Enterprise 90 Günlük Deneme Sürümü Download Adresi:
http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx

Windows Server 2009 R2 180 Günlük Deneme Sürümü Download Adresi: http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/try-it.aspx

Kaynak:www.veteknoloji.com - Yaşar KARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen