1.02.2010

Yeni nesil titan zinciri “Network Marketing QuestNet”

"QuestNet, 1998 yılında hong kongda (free zone olmasından ötürü) kurulmuş olup yaklaşık 10 yıldır faaliyet göstermektedir. Microsoft’un asyanın en hızlı büyüyen network marketing şirketi olarak duyurduğu, formula, Atina 2004 olimpiyatları, Euro 2002 – 2006 futbol şampiyonası gibi organizasyonlarda resmi sponsor olarak kendini gösteren, rythm (raise yourself to help mankind) adlı bir alt yardım kuruluşuna sahip olan, kurucu başkani Malezyalı Vijay Eswaran olan,
kısa bir süre önce Türkiye’de de faaliyet göstermeye başlayan quest.net, network marketing e getirdiği yeni teknikler ve daha gerçekçi bakış açısıyla doğru düzgün incelendiği takdirde çok rahat diğer aynı gruptaki şirketlerden ayrılmaktadır.” diyenler var. Ben ise olayın eskiden çıkan titan saadet zincirini biraz makkaj yapılmış sistemleştirilmiş hali olduğuna eminim. Sakın bu tür olaylara girmeyelim paramızı ne olduğunu bilmediğimiz insanların kasasına hibe etmeyelim.

QuestNet kimilerine göre zengin olmanın bir yolu lakin bedava peynir yalnızca fare kapanında olur. Hoş adamlar zaten size bedava demiyorlar daha sisteme girmeden 600-1000-1800 $ gibi para karşılığında sisteme girebiliyorsun.

Sistemin çalışma şekli şu şekilde:

1) İlk önce bu sisteme üye olan bir arkadaşınız gelir ve sizi bulur

2) Sisteme üye olabilmeniz için bir ürün almalısınız. Ayrıca aldığınız ürünlerin fiyatlarına göre puan olarak ta karşılıkları var. Ürün fiyatları örnek verecek olursak 3 puanlık bir ürün yaklaşık olarak 1800$ civarında.

3) Eğer bir ürün aldıysanız artık sistemin bir üyesisiniz ve size bu işi tavsiye eden arkadaşınızın veya alt gruplarından herhangi birinin sağ veya sol kolu olursunuz.

4) Artık çalışma zamanı sizde kendinize sağ veya sol kollar bulmaya çalışırsınız. Elinize bir kağıt ve bir kalem alırsınız.

5) Yeni üyeler bulduğunuzda sağ yada sol kollarınıza yerleştirirsiniz.

6)Yeni üyeleriniz yeni üye bulmaya başlarlar. Burdan 4. adıma tekrar dönersiniz.

7) Artık altınızda oluşan ağaç yapısını kontrole başlarsınız. Sizin altınızda bulunan her sağ ve sol dalınızda dengedeki yapıda 3 puanı bulursanız hesabınıza 250$ para yatırılır.Ayrıca sizin üstünüzde bulunanlar içinde bu denge yapısı oluşursa sizin üyenizden üstünüzde yer alanlarda nasiplerini aynı şekilde alırlar.

8 ) Seminerlere katılırsınız ve insanlarla diyaloglarınızın nasıl olması öğretilir size, ikna kabiliyetiniz geliştirilir.

9) Ve büyük umutla ağacınızın dengeli bir şekilde büyümesi için çalışmaya devam edersiniz yani 4. adıma bi kez daha dönersiniz.

Aşağıda diyanetin fetvası olayın nasıl bir dolandırıcılık ve sahtekârlık üzerine kurulu olduğunu ve neden caiz olmadığı açıklıyor.

Network Marketing hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun mütalaası şöyledir:

“Network marketing” (internet üzerinden satış) diye adlandırılan sistem belli bir malın satın alınarak ilgili pazarlama şirketine “üye” olunması, her üyenin zincirleme yeni üyeler bulması, bu yolla bir üye/müşteri ağının oluşturulması ve her üyenin, bu ağı oluşturan müşterilerden kendi altında bulunanların ödediği üyelik aidatının (satın aldığı mal karşılığı şirkete ödemiş olduğu paranın) belli bir kısmına sahip olması esasına dayalı olarak işlemektedir.

İlk bakışta sistem, mal pazarlaması esasına dayalı yani temelde bir alım satım işlemine benzer görünmekte ise de sistemin detaylarına inildiğinde haksız kazanca kapı aralayabilecek bir yapının varlığı fark edilmektedir. Şöyle ki;

İlgili şirketin bir ürününü satın alan kişi ilke olarak bu ürünü ihtiyacı olduğu için değil, adı geçen şirkete üye-müşteri olmak ve sonra da bulacağı yeni üye-müşterilerin yapacağı ödemelerden belli bir pay elde etmek için satın almaktadır. Bu kişinin söz konusu payı elde edebilmek için başka üye-müşteriler bulması, bu payın daha da büyümesi için, yeni üye-müşterilerin de başka üye-müşteriler bulması ve bu zincirin sürüp gitmesi gerekmektedir. Görüldüğü üzere sistem görünüşte mal pazarlama gibi ise de aslında yeni üye-müşterilerin yatıracakları sıcak para havuzundan pay alma esasına dayalı bulunmaktadır. Bu durumda yapılan işlem sadece şeklen alış veriş olmakta ve satın alman mal bir ihtiyacı kaşılamaktan çok yatırılan sıcak paranın paravanı işlevini görmektedir. Bütün olarak düşünüldüğünde yeni üye-müşteriler bulmak, para kazanma hevesindeki başka insanları bir şekilde ikna etmek ve onlara -aslında hiç de ihtiyaç duymadıkları- malları satmak anlamına gelmektedir.

Diğer taraftan sistem, insanları heyecanlandıran vaatlere dayalı olarak çalıştığı için satış veya üye kaydetmede ortaya çıkan ani tırmanış ve düşüşler kaygan bir zemin oluşturmaktatır. Bu durum iş hayatında var olan normal risk unsurunpdan farklı bir nitelik arz etmekte, spekülasyonlara açık bulunmaktadır. Ayrıca önceki üye-müşterinin bulduğu üyeden alman paradan pay alışı, komisyon gibi değerlendirilebilir görünmekte ise de, sisteme daha sonra giren alt üye-müşterilerin ödediği paralardan da pay alması, onun aldığını komisyon olmaktan çıkarmaktadır.

Sadece yeni üyeler kaydetme esasına dayalı bu sistem, kaydedilecek yeni üyelerin istismarına kapı aralayabilecek niteliktedir. Yalnızca sisteme ilk katılan çok küçük bir azınlık kazanabilmekte, sonradan katılanların kazançları ise temel özelliği itibari ile “yüksek risk”e maruz kalmaktadır.

Sistemin aksamadan nihâi olarak çalışması söz konusu olmayacağına göre uzun vadede müşteri bulma işleminin tıkandığı noktada üye olmuş olan geniş bir kitlenin paraları ilgili şirket ve onun üst düzey müşterileri açısından haksız kazanca dönüşebilecektir.
Yukarıdaki mülahazalarla “Network Marketing” diye adlandırılan sistem üzerinden işlem yapılmasının haksız kazançtan sakınmak, kazancın meşru mal, hizmet, üretim ve emeğe dayanması, zarar vermeme ve zarar görmeme gibi genel ilkelere uygun düşmediğinden caiz olmayacağı mütalaa edilmiştir.

KAYNAK: 29.12.2009 tarih, B.02.1.DIB.0.10.105-1300 sayı ve Dini Soru konulu resmi belge

33 yorum:

  1. huzeyın dıkmen siz işi eksık ve yannıs bılıyorsunuz sızı bıraz aydınlatmak ısterım nede olsa bılgı paylastıkca artar degılmı..
    1.buiş helaldır. neden ? nasılkı ogretmenler bılgısı ıle para kazanıyorsa networker'lerde aynı sekılde ımamda bılgısı ıle para kazanıyor bılgılerın degısık olması onu haram kılmaz.
    2.bu iş yasaldır.tck dan arastıra bılırsınız tanıdıgınız bır avukat mutlakı vardır.
    3.bu işin hıcbır rıskı yoktur. neden ? cunkı buıs ınsanları kahveden,bırahaneden,mactan meyhaneden, uzaklastırmıstır. aylak aylak sokaklarda ona buna laf atarak işsız gezen kısılere ıstıhdam saglamıstır.coktandır unuttugumuz paylasma duygusunu yenıden canlandırmıstır.bence dısarda yada bu saydıgım yerlerde bulunmak daha rısklıdır. yuzlerce kısımızın hayatını degıstırmıstır.degıstırmeyede devam etmektedır. yanı sadece bu alanda degıl ayrıca yukarıda saymıs oldugum mekanlardan ınsanımızı arındırarak bununla bırlıkte vesıle oldugu hayırlar acıkca gorulmekte ve buralara gıtmenın dınen haram olduguda herkezce bılınır yanı caızlık bır tarafa..
    bırde ınsanımızın cocuklarına ayırması gereken vakıt ve paraların bu ortamlarda harcandıgınıda hepımız bılıyoruz sımdı bana oturupta gazel okumayın caızmıs dgılmıs ona bakarsak tv, pc vs..benzerı seylerde dınen caız degıldır. dıyanet ıslerınde bu işin caız olmadıgını soyleyen muhtereme sormak lazım acaba kendı evınde kac tane televızyon var. ve sunuda bılmenız gerekırkı network marketıng sımdı ve gelecegın cok guclu bır işi. ayrıca unıverıstelerde egıtım olarak verılıyor vel hasıl bır seyı gormek ıstedıgımız gıbı gormemelıyız buraya işi tumuyle yzın ınsanlar dogru bılgılensın. sız tumuyle yazın bu ısın yannıs olup olmadıgına ınsanlar karar versın .gormek ıstedıgınız gıbı gostertmeyız !!! işimizin her daim arkasındayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin network dediğiniz alttakinin parasını alıp üstekilere komisyon olarak dagıtma mantığı neresi helal ? biraz allah korkunuz olsun

      Sil
  2. anca böyle saçmalarsınız işte soylesene bana kim bana bodrumda 1000 tl 5 gun 4 gece tatil hakkı veriyor hemde 4 kişilik yıK Y işi bilmeden konuşmayın

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım ismini bağşetmiş olsaydın sana adınla seslenmek isterdim. Diyanetin fetvasını ve günümüzde islamı konularda ileri gelmiş din prof.ları konunun haram olduğunu söylüyor. Diyanet resmi yazılı fetva yayınlıyor ama bunlar sizin için birşey ifade etmiyorsa sadece bekleyin ve bu işin kalpazanlık olduğu tüm Türkiyede duyulunca o zaman sizde doğru yolu bulursunuz.Bu konuda mağdur olmuş tanıdığım bildiğim arkadaşlarım var. Ülkeden kaçırılan paralarla belki dünyadaki kardeşlerini öldürüyorlar sen ise ne anlatıyorsun. Bu bir iş değildir sizin zincirinize giren hangi insanın 5 yıldızlı otelde tatile ihtiyacı var insanlara ihtiyacı olmayan şeyleri sisteme girmek bahanesiyle satıyorsunuz ve göz göre göre onu ateşe atarak başka kerizler bulmasını ve kaptırdığı parasını kurtarması konusunda telkinde bulunnuyorsunuz. Sesleniyorum Questnet yönetimine gelin bana dava açın siz ki ünüversitelerde ders veren fifalara sponsor olmuş bir kuruluşsunuz gelin beni dava edin tekrar haykırıyorum bu iş sistemli dolandırıcılık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir zamanlar traktörlerde karşı cikilmisti sen kabul etsende etmesemde bu bir sektör birileri yapacak birileri izleyecek

      Sil
    2. Bir zamanlar traktörlerde karşı cikilmisti sen kabul etsende etmesemde bu bir sektör birileri yapacak birileri izleyecek

      Sil
  4. ne varsa atalarımızda var.. it ürür kervan yürür..

    YanıtlaSil
  5. İt senin babandır diycem ama demiyom. Atalarımıza kurban ol diycem ama demiyom. Bu şerefsizler milletin parasını alıp kaçsın bazılarıda öküzün trene baktığı gibi baksın... Bu cevap sana yeter herhalde kardeşim seminerlerinize gittim sizin dinlediklerinizi bende dinledim siz ne biliyorsanız bende biliyorum ama yine söylüyorum bu iş sahtekarlık dolandırıcılık bırakın bu işleri yazık yazık yazık...

    YanıtlaSil
  6. huseyın bey sıze katılıyorum.semıner dedıklerı psıkolojık egıtım almıs ınsanların hıtap yontemlerıyle ınsanları kandırdıklarına ınandıgım bu sıstemi acaba nasıl ınsanlara duyurur ve buna engel olabılırız?
    semınerlere katıldım dedınız,semınerlerde ne attıklarını daha acık sekılde anlatabılırmısınız??
    kardesımde bugun gıtmıs,sakince uzaklaştırmaya calısıyorum fakat oldukca ınanmıs durumda,sonucta kavgayla bıttı!bunun dınımızce de caiz olmadığına katılıyorum.kahveden,bardan uzaklastıracak bır sıstemede degıl.cunku calıstıgınız emegınızle kazandıgınız bırsey yok.ortada mal yok...altın alıyormussun dıyor kardesım ama kuyumcuda satamıyorsun!kolleksıyon degerı varmıs o yuzdenmıs!!!cok sınırlıyım kotu bırseyler yazmamak ıcın kendımı zor tutuyorum.dunya ekonomısı cokmus durumdayken,buyuk sırketler kapanıp,yunanıstan gıbı avrupanın bebegı olan bır ulke ekonomık acıdan son anda kurtarılmısken neden ulke ıcınde devlet kontrolunde yapılan bır sıstem degıl bu?o zaman buyuk sırketler ıcındekı calısanlar bu sısteme dahıl olsun sırketler bırlessın..en ustte patronlar olsun yayıla yayıla gıtsın cogaldıkca herkez patron olsun olmuyormu???
    anladıgım kadarıyla bu konuyu ınsanlara anlatıp ınandıran ınsanlar cok ıyı egıtım almıs ve ınsaları etkılıyıcı konusmalarıyla buyuluyorlar...
    ne yapabılırız?????

    YanıtlaSil
  7. Cihan Bey, bu konu sizin nekadar sinirinizi bozuyorsa benimde o kadar canımı sıkıyor ve Blogum aracılığıyle sesimi duyurmaya çalışıyorum şu an elimden gelen bu ilginize ve desteğinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. hüseyin kardeş bana da işi anlattılar. caiz değil demişsin. bana pek öyle gelmedi. bir de diyanetin sitesinde falan bulamadım. nerden gördüğünü söylermisin. bana yardımcı olursan sevinirim. gerçekten dediğin gibiyse arkadaşlarıma söyleyeyim. onlar da dikkatli olsunlar. ayrıca ben bu şirketin interpolle çalıştığını da biliyorum. bu konuda da bilgin varsa alabilir miyim? şimdiden teşekkür edrim..

    YanıtlaSil
  9. Diyanetin Sitesine gir bunu ara yok bulamadım diyorsa telefon aç diyanete sana söylesinler fetvalarını ben arayıp telefonlada sordum.
    KAYNAK: 29.12.2009 tarih, B.02.1.DIB.0.10.105-1300 sayı ve Dini Soru konulu resmi belge

    YanıtlaSil
  10. Hüseyin Dikmen,

    Belliki bu işe girmişsin para yatırmışsın ve beceremeyip ortada kalmışsın. Zaten bu işi herkes yapamaz. Ben nasıl resim yapamazsan sende bu işi yapamazsın. o yüzden saçma sapan yorumlar yazıp insanların aklını karıştırmaktan vazgeç. Bu iş ticaret doğrudan satış derler buna istersen ne demek araştır. sonra tekrar konuşalım

    SAygılar

    YanıtlaSil
  11. Yasak elma kardeşim, ben bu işe girsem aynı senin gibi konuşur, Din Profesörlerinin ve Diyanetin fetvalarını hiçe sayar kayıp ettiğim parayı kurtarmanın peşine düşerdim. Ticaret bu değildir. Ticaret sahtekarlık değildir. Ticaret umut satmak değildir. Breee kafil....

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Hüseyin Bey ve Diğer Arkadaşlar. Yazıyı "Google" da gezerken gördüm ve inceledim. Bende bir "Network Marketing"ciyim. Network Marketing'i özellikle tırnak içine aldım çünkü sizin tartışmanızla Network Marketing'in uzaktan yakından alakası yok. Sizin tartıştığınız sistem olan Quest tamamiyle bir piramit sistemdir. Piramit sistemler ile Network Marketing sistemlerini karıştırmayın lütfen.

    Kısaca bahsetmek gerekirse; bir piramit sistemde yeni üye kaydı olmadığı sürece sistem bir adım ileriye gidemez. (bkz. Quest) Tamamiyle yeni üye kaydına bağlı olan bu sistemler ürünleri piyasa fiyatının çok çok üstünde satarak yeni kişiler getirenlere primler vermektedirler. Bu yapı bana her zaman "Saadet Zinciri" adı altında kurulan zinciri andırmıştır. Tek fark Saadet Zincirinde ürün yoktu. Bu sistemlerde yapmacık ürünler var. Ürünleri savunan arkadaşlarada samimi olarak soruyorum. O tatil paketlerine kendileri gerçekten gitmişler midir ? Cevap tabii ki Hayır. Çünkü tatil fiyatı sadece otel içindir. Yolculuk masrafı ve diğer masraflar tamamiyle kişiye aittir.

    Network Marketing'e gelecek olursak anlamca Pazarlama Ağı demektir. Network Marketing sistemini uygulayan şirket üretici şirkettir. Bu şirketlerin amacı ürünlerini daha geniş kitlelere "tavsiye" yoluyla satmaktır. Çünkü dünyada ki en etkili reklam yöntemi tavsiyedir. TV reklamlarıyla bir köye giremezken tavsiye ile en ücra köşelere dahi ürünlerinizi pazarlayabilirsiniz. Şimdi bu sistemden faydalananları 3'e ayıralım.

    Üretici Şirket: Ürünlerini tavsiye yoluyla sattığı için reklam giderleri olmaz. Network Marketing sistemlerinde genelde ürün sirkülasyonu olmalıdır. (Kozmetik,Temizlik,Sağlık vs. gibi) Sürekli ürünlerini sattığı için daha fazla kazanç elde ederler. Normal şirketler Nakliye, Distribütör, Bayi, Satışlar Yöneticisi, Mağazalar gibi aracılara para verirken, Network Marketing uygulayan şirketler bunların hiçbirine para vermez. Bunlara vereceği parayı tavsiye yoluyla ürünleri sevdiklerine öneren kişilere verir.

    Network Marketerlar: Network Marketer olmak çokta zor birşey değildir aslında. Bir network marketing şirketinden ürünlerinizi alırken ürünlerin kalitesini sevdiklerinize anlatıp onlarında doğrudan alışveriş yapmasını sağlarsanız size prim verilir. Yapmanız gereken sadece tavsiyedir. Ürünler kaliteli olduğu sürece bu hiçte zor birşey değildir. Onun için seçtiğiniz şirket çok önemlidir.

    Alışverişini Network Marketing ile Yapanlar: Bu kişilerde sistemin tabanını oluşturur. Şirketin reklam vb. giderleri olmadığı için ürünlerini ucuza satmasından faydalanır. Yani piyasa fiyatından daha ucuza daha kaliteli ürünlere sahip olurlar.

    Şimdi bunlar için bir örnek vermek gerekirse; 10 Liraya mâl olan bir ürünü normal bir şirket aracılara ve reklama verdiği giderlerle 100 Liraya satar.
    Network Marketing'e bakmak gerekirse yine şirket 10 liraya ürünü üretirken hiçbir gideri olmadığı için 70 Liraya satar. "Alışverişini Network Marketing ile Yapanlar" piyasada 100 liraya alacağı ürünü 70 liraya alır."Network Marketerlar" ise tavsiye ettiği kişiler ürünleri aldığı sürece bu sirkülasyondan belli bir prim alırlar. Bu primler şirketten şirkete değişmektedir.

    Umarım faydalı olmuştur. İletişim için: okan_celik_07@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimlere takılmayalım burada anlatılan bir dolandırıcılık ki siz buna zaten kabul etmişsiniz. Sizin bahsettiğiniz legal pazarlama yolları bunu bir şey dediğimiz yok... Bilgilendirme yazınız için ayrıca tşk ederim bu konuları insanların birbirinden ayırmasına yardımcı olacak nitelikte... Ki bizde yazımızda "Quest" başlığını koymuşuz...

      Sil
  13. Kandırılanlar ortaya nasılda çıkmış...

    YanıtlaSil
  14. Hocam verdiğin bilgilerin hiçbir dayanağı yok.Diyanetin bu konuda hiçbir fetvasını göremedim ben çok uzun araştırmalarım sonucu...Bu yazıyı sadece hızla büyüyor die de sadece qnete de atmak saçma yıllardır network marketing işi yapan avon oriflame gibi bi sürü şirket var..

    1)network marketing de başarı oranı %60 lardadır ki %40 başarısızlık oranı vardır..Herkes başarılı oclak die bi kaide yok ki başarılı olamadık die şirkete laf atmak çok yanlış..

    2)haram helala muhabbetine hiç girmiyorum..takımın ve organizasyonun büyüdüğünde kendi işinin müdürü olduğunu düşün...herhangi bir mağaza müdürü nasıl ki oturup ürün satmıyor ve satış elemanlarının sattığı malların karından ona maaş ödeniyorsa bu işi de böyle düşünebilirsin.sonuçta mağaza müdürü oturup mal satmıyor ve oranın asayişini ve düzenini sağlayıp maaşını alıyor..sen de takımın olduğunda satış tekniklerini geliştirip mal satışını kontrol ettiğin için maaş gibi bi paranı alıyorsun..bunda anlaşılmayacak bişey olmadığını düşünüyorum..yani bi nevi kendi işinin müdürüsün ve takımını satış konusunda tetkik etmen lazım...

    3) bu iş ikna işi değildir...eğer ciddi bi sunum almış olsaydın daha iyi anlayabilirdin..kimse sana zengin olma vaadi vermiyor...zaman ve eforunu harcarsan güzel paralar kazanabileceğin yolu gösteriyor..yani boş boş oturup da milyoner olcaksın die kimse kandırılmıyor ve ikna edilme çabası güdülmüyor..Bu işi yapabileceğin ve ihtiyacı olduğunu düşündüğün arkadaşına yol gösteriyosun..kimse onun boğazına çöküp parasını almıyor...

    4)network marketing sistemi ülkemizde yeni olduğu için illaki yıpratılmaya çalışılacaktır ki bu iş yıllardır zaten yapılıyor..Ama dediğim gibi ingilizceniz varsa network marketing ile yazılmış yüzlerce kitap okuyup bu sistemi anlaabilirsiniz..Yeniliklere biraz açık olursanız sistemi çok iyi anlayıp neden bu adamların bu parayı ödediğini anlarsınız...

    Ha ben bu kadar yazdım da bu işin içinde miyim..HAYIR! çünkü benim yapabileceğim ve üstesinden kalkabileceğim bi iş türü değil ki zaman da ayıramam...ama bişeyler yeni diye de dünyada yıllardır yapılan bu sistemi boştan ve basit sebeplerle eleştirmek yersiz..

    YanıtlaSil
  15. Verdiğim bilgiler araştırılabilir hepsini dayanağı vardır. Diyanetin fetvasını Ankara diyaneti arayarak öğrenebilir.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Okan bey değerli açıklamalarınız için teşekkür ederim aynen söylediklerinize katılıyorum. Zaten konun başlığında "QuestNet" belirtim ama insanlara bu sistem de network marketing diye tanıtıldığı için ikisini birlikte kullandım.

    YanıtlaSil
  17. Okan beyin yazdıklarına katılmıyorum...Network marketing işi malı ucuza satma işi değil aksine ürünü piyasa fiyatına satıp aradaki reklamgideri,distribütör masrafları,dağıtım büroları...vb masrafları ortadan kaldırarak bu ödemelerin bir kısmını bağımsız temsilcilerine prim olarak ödemeye dayalı bi sistemdir..Buna örnek verilebilecek bi sürü marka ve ürün vardır...Eğer incelemek isterseniz Loremsin kataloğuna bakabilirsiniz...Bi çorabın 2,5 lira olduğu ve slip boxerların 10 lira ve üstünden gittiğini görebilirsiniz.Zaten bunlar normalde aynı kalitedeki ürünler için yeterince yüksek veyahut en azından rekabet edebilecek seviyelerdedir..Yani ürünü ucuza satma gibi bi durum söz konusu değil...

    YanıtlaSil
  18. ismail kandemir

    !!!!Daha bu gün bi toplantıya katıldım kız arkadaşımın arkadaşı üye olmuş (zavallım) tabi hemen benim kız arkadaşımı da ben çok kazanıyorum sende gel kazan dıye sözde kızarkadaşımın menfaatine halbuki kendi içeri giren parasını kurtarmak ve elde edicegi üye ile kara geçmek istiyo doğal olarak tabi farkında değil sonunda bişey olmıycağının.. nys.. kız arkadaşıma bişey söylememişler tabi işin ne oldugu hakkında ki bu işlerde böyle yürüyor zaten. dışarda anlatılıcak bişey değil toplantı ile daha iyi anlarsın işin aslını dediler ve homeofis denen yani neüdüğüüü belirsiz sözde şirketin ofisine çağırdılar.. kız arkadaşım da bana böyle böyle bi durum var ve sende gel ben tek gitmek istemiyor dedi. ben sakın bu iş şu zincir olayı olmaasın dedim çünkü kimse kimseye böyle bi anda hayallerini gerçekleştirebilme şansı sunmaz bukadar bol para tabi sözde yani asıl yaptıkları gerçekte yukardaki yazıdada dendiği gibi fahiş fiyatlara gereksiz şeyleri alım gücü belkide olmayan insanların hayallerini ortaya koyup borçla harçla almalarını sağlamak bundan sonrası artık gireni çıkartıp kara geçme çabası şeklinde, üye debelenip dursun.. lafın kısası gittik bu gün gerçektende aynen dediğim gibi çıktı homeofis te seminer tarzı bi toplantı işte efendimm şöyle uye böyle uye şu tatili all 1800$ a fln filn .. kız arkadaşım tabi kibarlığından dinliyo fln anlattı anlattı sorunuz var mı dedi tabi genelde kimse itiraz veya bi karşı tepki herhangibişey göstermediği için o şahıs dırekt masadan kalkmak üzereyken sorum var dedim biz naapiyoruzz yani işimiz ne ''amaç halısaha maçına adan toplar gibi adam çağırmak mı? '' :D bozuldu tabi yok dedi egitim alıcaksınz seminerler fln filn sallıyo bu egitimi sizin alt üyelere vericeksinz fln.. dedim ne eğitimi bu ya 2 saatlik bi eğitim verin oda egitim değilya ikna etme seminerleri bu mu eğitim ne eğitimi ki bu ben napıcam yani alınteri akmadan böle kazanç mı olur .. en son PATLADIM bu dedim sadece en baştaki insanlara kazanç sağlayan bi sistem sadece onlar kazanır ..yok öyle yok böyle bana diyoo networkmrktng i biliyomusun git intenetten bi araştır fln tabi sinirlendi biraz uyuz oldu :D eeeeeeeeeee 250 dolar gidiyo tabi olucak :P nys efendim dedim biliyorum ben merak etme SEN RAHAT OL :D tabi buarada muhabbetin gidişatı ve söylem şekli değişti hemen laf sokmaya döndü :D dedim araştırmama gerek yok ben iyi biliyorumm.. ''BAKIN BÖYLE BİR İKİ SORU SORUN TERS DÜŞÜNCEDE SÖYLEMDE BULUNUN O ZAMAN YÜZ İFADELERİ SÖYLEM ŞEKİLLERİVE TAVIRLARI NASIL Bİ ANDA DEĞİŞİYOR :DDDDD'' şunu demediğime üzülüyorum o an aklıma gelmedi o an ''interneti sadece facebook veya twitter a girmek için kullanmıyorum, cahil cühela da değilim neyin ne olduğunun farkındayım ben , gerekli araştırmalarımı da yapıyorum zaten..

    DEMEM O Kİ EYYY TÜRKİYE CUMHURİYETİ NİN GÜZEL İNSANLARI.. KANMAYIN BÖYLE İŞLERE ORDAN BURDAN BORÇLA GİRMEYİN SAKIN ÜÇ KURUŞUNUZ VARSA ONDAN DA OLMAYIN AKILLI OLUN KOYUN OLMAYIN DİNLEMEK GÜZEL AMA KONUŞMAYI DA BİLİN SAF OLMAYIN SAF DERKEN YANİ HAYALLERİ ÖNÜNE SUNULMUŞ Bİ İNSAN NAPSIN HERKEZ İSTER ARABA EV AMA BÖYLE OLMAZ HAAAA OLURRR AMA KİMİN OLURR ORDA HERHANGİBİ YERDE ARTIK GONKONG MU ÇIN Mİ KORE Mİ NERDEYSE ARTIK ORDAKİNİN CEBİ DOLUYO ONUN MERCEDESİ VİLLASI OLUR BUNLARI ÖYLE GÜZEL KILIFA SOKUYOLAR Kİ SİZE ÖYLE SUNUYORLAR Kİ HERŞEY ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYO AMAAANNNNN SAKIN ALDANMAYIN , BU OLAYLAR ÜLKEMİZ ÜSTÜNDEN VATANDAŞLARIN HAYALLERİNİ KULLANARAK PARA KAZANMA ÇABALARI...

    ALLAH'A emanet olun... saygılar

    YanıtlaSil
  19. ismail kardeş seni kutluyorum iyi yazmışsın bende bunu ilk duyduğumda herkes gibi titan aklıma geldi ayrıntılar açıklanınca kafamda dahada netleşti resmen adamı batağa çekiyorlar bataktakide parasını kurtarmak için 2 tanıdığını batağa çekiyor yine aynı sarmal onlara dönüyor ve bataklık kalabalıklaşıyor siz siz olun bu bu dolandırıcılara para kaptırmayın

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. merhabalar ismail kardes iyi demişsin cok da güzel demişsin bundan sonra bu sistemi anlatıp üye yapmaya calısanlara bunları söyleyecegim. peki qnet deilde xnetwork die bi sistemde cıktı ortaya . budamı aynı bunun gibi ? yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
  22. networking marketing tamamen kandırmacadır kimse boş konuşmasın açıp ponzi deneyini sürecini araştırın hepinizin amk kız arkadaşımında başını yakdı bu şerefsizler haksız kazançlar kursağınızdan çıkacakdır.bu işin akla yatan hiçbir mantığı bulunmamaktadır .

    YanıtlaSil
  23. theamo diğer yazdığın yorumları burada yayınlamıyorum ama info@huseyindikmen.com adresine iletişim bilgilerini gönderme cesaretin varsa seninle konuşmayı ve sana bazı hayati önem taşıyan bir kaç söz söylemeyi isterim

    YanıtlaSil
  24. Malesef Hüseyin Dikmen gibi kendini akıllı zanneden cahillerin yüzünden insanlar halen fakir ve mutsuz yaşiyor. Aradan 6 yıl geçmiş ve bi dön bak bakim netwrok marketing firmları sayesinde kaç firma/ülke ekonomisi gelişti? Siz farkında olmasanız daa bir çok network marketing firmassı olmayan firmalar da müşteri sayısını arttırmak için network sistemlerini kullanılıyor. Artı 1954 te günümüz network sistemleri dünyada başlamıştır. Lakin bizim uyanık(!) halkımız 1994 te saadet ve titan zinciri olarak duyulan sistem(ler) ile ne ürün ne fatura ne de resmi bi belge olmadan paraları alıp kaçmış ya da yakalanmıştır.

    Size son olarak 'Network Marketing Nedir?' soruna cevap verirsem her şey daha net anlaşılır.

    Netwrok Marketing, üretilen bir ürünü/hizmeti arada aracı ve en az giderle müşteriye ulaştırmasıdır. Bunun yanında isteyen müşterilerine ürünü/hizmeti insanlara referans ederek (önererek) kazanç planı oluşturmasıdır. Bu sayede normal bir üründe olan aradaki elektirik, reklam, dükkan kirası gibi giderlerin masrafını kazanç planını uygulayan müşterilerine verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bire cahil önce adını yaz neyden korkuyorsun. Ayrıca Saygısız! ve Seviyesizsin! Sen kendini akıllı zannediyorsan bu husustan mağdur olmuş binlerce insan var azıcık araştırma yap neymiş kalkınmış evet efendileriniz çok iyi kalkındı... Ama bunu görecek göz nerede? Tekrar ediyorum bu sistem tamamen kandırma ve dolandırıcılık üzerine kurulmuştur ve dinimizce HARAM' dır. Çok biliyorsan ara Alo Fetva hattını sor bu durum dinimizce nasıldır. Sen kandırıldın diye başkalarında kandırılmasına engel olmak isteyen insanlara cahil yaftasında bulunacağı dönde bir kendine bak ukala...

      Sil
    2. Azıcık aklı olanan soruyorum 100 insan yaşayan bir köyde bu sistemi uygulayın kimler zengin kimler mağdur? Kaç kişi zengin oldu kaç kişi mağdur ve elindeki parayı çaldırdı. 100/1000/10000 sayıyı sen yükselt sonuç hep aynı tepeden aşağıya doğru bir kandırmaca ve sömürü sisteminin neresi doğru olabilir. Yalnız gerçekten ev hanımlarının parfüm, temizlik malzemesi, markaj malzemesi, ev gereçlerini kendi imkanlarıyla satması ve bundan gelir etmesi müstesna bunun adı zaten ticarettir. Diğerinin adı da düpedüz dolandırıcılıktır. İnsanlara cahil suçlaması yapacağına asıl sen biraz araştır "Adsız"....

      Sil
    3. Hiç bir şey bilmiyorsan yaz google amcana "network marketing dolandırıcılığı" diye o sana söylesin. Ama bir şey ile karıştırmayın konuyu evinde bir firmanın yada markanın mutfak malzemesi, makyaj malzemesi, temizlik malzemesi vs. şeyleri satarak pazarlayan insanlara da "network marketing" sistemi deniyor ve hiç bir sıkıntısı yok ticaretin tam şekli bu zaten ama ama bu yazıya bahsi geçen konu Network Marketing "QuestNet" adlı bir firma yada onun sistemi ile aynı mantıkta çalışan bütün marka ve şirketlerdir. Bu sistemde satıcı size geliyor diyor ki seni üye yapacağım karşılığında da sana maddi değerli ya da değersiz bir şey veriyor önceden hiç bir şey vermiyorlardı şimdi biraz kafası çalışan insanlar ile karşılaşınca böyle bir çare buldular, e devam edelim ama üyelik bedeli 1000 $ yada 1000 $ rakam değişebilir. Üye yapan adam bilmem kaç üye yaparsa ilk verdiği parayı amorti ediyor bu iş yeni üyeler ile devam eden salakça bir yapı şimdi ey akıl sahipleri size soruyorum bu sistemi 100 yada 1000 haneli köyünüze uygulamaya biri geldi uygulayıp gidecek 100 yada 1000 kişiden kaç tane zengin? kaç tane mağdur? kaç tane dolandırılmış adam çıkacak o matematik hesabını da size bırakıyorum. Bu işten birileri iyi para kazanıyor evet ama asıl parayı pramitin tepesindekiler götürüyor geri kalan büyük bir kısım ya verdiği parayı zor kurtarıyor yada dolandırılıyor. Üye olurken verdikleri ürün külçe altın olsun öyle yapsınlar sistemi kimse zarar etmesin herkes eşini dostunu altın sahibi yapsın ama piyasa değerinden bir fiyat ile 1 gr altına 1000 $ istemeyeceksin hakkı ne ise onu hee kar mı etmek istiyorsun ozaman topta al ucuza al karını ekle sat. Lütfen rica ediyorum halen bu dolandırıcıların arkasından söven gece gündüz beddua eden mağdur olmuş insanlar var onlarla konuşun ve bu işe girmeyin. Bu yorumu yazan "Adsız" arkadaş ta mutlaka sisteme bir şekilde girmiş parasını kurtarmaya çalışan ya da keriz bulmakta zorlanan bir kişidir. Beni bırakın çevrenizde aklı başında birilerine bu sistemi sorun onlar bile doğruyu hemen anlayacaklardır. Artık ülkemiz 90' ların ülkesi değil...

      Sil
    4. Ayrıca bana cahil diyen "Adsız" arkadaşım ben kim olduğumu ne olduğumu az çok ne bildiğimi bu sayfanın üst kısmında belirttim sende kendini tanıt bilginle cahilliğimiz gitsin. Nereden geliyor bu bilginliğin merak ediyorum doğrusu. Bu yorumları okuyacak arkadaşlara bir örnek ile konuyu daha da açayım yazıyı yayınlayalı 6 sene olmuş ama halen anlaşılmamış demek ki!
      Bir aile düşünün 4 kişilik anne baba ve iki çocuk babanın maaşı 1500 TL ev kira zar zor geçiniyor. Sonra adamın biri geliyor “Adsız” gibi düşünen sana bir ürün vereceğim faturalı garantili falan lı filanlı (Jamayikada bir hafta tatil diyeni bile var) e diyor bizim mağdur edilmeye kandırılmaya çalışılan vatandaş? Şimdi sen bu ürün yada hizmeti benden alarak bizim X Global şiketimize üye oluş oluyor ve bu ürün ve hizmeti sende satabileceksin diyor? Eee diyor bizim vatandaş ürünün fiyatı 2000$ (rakam temsili ama aşağı yok gibi bir şey yeni yeni kandırma yöntemleri geliştirmedilerse dedim ya aradan 6 yıl geçmiş) Vatandaş ta insanları nasıl ikna edecek bilgiler ile eğitilmiş bu zatın sözüne bir şekilde inanıyor kefen parasını karısın bileziklerini bu işe yatırıyor ve en yakınından ürünü satmaya başlıyor örnek 8 kişiye satarsa kendi parasını amorti edecek sonra para kazanmaya başlayacak her ne kadar karmaşık ve güzel anlatılsa da işin özü bu değerli arkadaşalar.
      Soru-1? Adamın Jamayika da bir tatile ihtiyacı var mı? Tatile gitmek için mi aldı bu ürün yada hizmeti yoksa sisteme üye olmak için mi?
      Soru-2? Ürünü satmak istiyor aldığı paraya satabiliyor mu?
      Soru-2? Ürünü satmak için en yakınlarına dolandırmaya başlamıyor mu?
      Bu sorulardan 100 tane daha sorabilirim.

      SADECE DÜŞÜNÜN LÜTFEN…

      Sil

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen