4.10.2017

Yeni Nesil Saadet Zinciri Buy Time Dolandırıcılığı İddiası

Malum artık bu saadet zincirlerinin her gün bir yenisi çıktığını biliyoruz. Batan saadet zincirlerinin liderleri hemen yeni bir dolandırıcılık yöntemi çıksın da oradan devam edelim diye bekledikleri için bunu fırsat bile akıllı girişimciler işsiz kalan liderlerin yardımına koşuyor. Ortadoğu ve eski Sovyet Birliği Ülkelerinin hepsinde faaliyet gösteren saadet zincirlerine bir yenisi daha eklendi. 

Buy Time Şirketin resmi sitesinde İngiltere merkezli bir Holding olduğu söyleniyor. Ve yatırım vaatlerine bakılırsa yüksek kazanç konusunda da baya cömert olduklarını söyleyelim. 25.000 dolar verip bir yıl sonra 100.000 dolar alacağınızı söylüyor. Lafı fazla uzatmadan şunu söyleyelim Buy Time şirketin yeni yeşil bir dolandırıcılık faaliyeti olduğunu İddia ediyorum. İddiamın ispatlanma süreci maalesef biraz zaman alıyor ama geçmişteki yazılarımı okursanız bu konuda iddialı olduğumu görebilirsiniz. Bu yazı Buy Time ile ile ilgili yeni haber ve kaynak bulduğumda güncellenecektir. Hemen yazı yazmamın sebebi ise sisteme girmeden önce biraz araştırayım diyen kullanıcılara yok göstermesi açısından yardımcı olacağını düşünüyorum.

Ayrıca şunu belirtmekte fayda var, bir çok kişi bu ve bunu benzer sistemlerin zaten kurulduğu anda bir dolandırıcılık faaliyeti olduğunu biliyor ve sisteme önce girip sistem batana kadar para kazanmanın derdindeler. 

Bir yapının saadet zinciri yani ponzi oyunu olduğu anlamak zor değil lütfen geçmiş yazılarımı da okuyunuz…

UNUTMAYIN KULAĞINIZA KÜPE OLSUN!

- Bu sistemlere girip kendi dolandırıldıktan sonra başkalarını da dolandırmayı marifet sanan herhangi bir işe ya da beceriye sahip olmayan zavallı aciz insanlar tarafından servis edilmektedir.

- Unutmayın! Size paranızla yattığınız yerden hiçbir şey yapmadan para kazanacağınızı söyleyen tiplerden den uzak durun bu bazen yakın bir arkadaşınız ya da güvendiğiniz biri de olabilir.

- Yok şöyle şirket! Yok böyle büyük şirket falan yalanlarına kanmayın! Falan markaya sponsor oluyor bak buda resmi diyen sahtekarlara çok dikkat edin.

- Sanal para alıp satıyor, Bu işi süper bilgisayarlar senin adına yapıyor üstün zekalı mühendis ekipleri senin için çalışıyor uzay teknoloji kullanılıyor yalanlarına kanmayın. Daha ileri gidip Mars' ta şube açmışlar uzaylıları analiz ediyor gibi çok komik yalanlar bile söyleyebilirler. :)

- Telefonunu açacaksın, bilgisayarını açacaksın bir tık yapacaksın işte bu kadar gelsin paralar diyen sahtekarlardan uzak durun. Bu tipler gözlerini kolay para hırsı bürümüş vampir gibidirler ne yapacaklarını tahmin bile edemezsiniz.

- En önemlisi güzel ve lüks mekanlarda toplantı düzenleyen ve seni bu toplantılarda keyifle ağırlayan yediren içiren rüya gibi organizasyonlar onlar için bir reklam gideri ve avını yakalamak için oluşturdukları muazzam ortamlardır. Dikkatli ol her şey göz boyamak için.

- En önemli parolamız gizliliktir diyen "bunlar her kesin yanında konuşulmaz yüz yüze anlatılması gereken mühim konulardır" diyenler korkun. Sizi bire bir daha fazla etkileyip tuzağa düşürmek için bir sürü yöntem bilirler.

- Örneklerinde gelişmiş ülkeleri gösterirler. Yok efendim Avrupa da  bu sistemden çok para kazanan insanlar var derler. Bunun aksine bu dolandırıcılık sistemlerini neredeyse hiç biri Avrupa’da barınamaz. Nedeni ise insanların eğitim seviyelerinin yüksek olması ve bu dolandırıcılık konusundaki farkındalıklarıdır.

- Kendi işinin patronu oluyorsun artık patron sensin çalış kazan kardeşim söylemleri ile sizi kandırmaya çalışırlar. Ortada dönen tek iş yeni kurbanları kandırmaktır.

- Yüzü gülen bir güruh tabi var; Sisteme ilk girenler sistem batmadan verdikleri paraları kurtarıp kar eden bir gurup... Tabi biraz vicdan taşıyorlar ve büyük hesap gününe inanıyorlarsa kendilerine bu dert zaten yeter...

- Şimdi bak sen üye oldun güzel de para kazanacaksın hemen en yakın arkadaşlarını da sisteme dahil et onlarda kazansın. Onlar gelip üye oldukça sende kazanacaksın kazan kazan diyerek size güvenen arkadaşlarınızı sisteme dahil etmeyi çok iyi bilirler.


- Ya şirket resmi! İngiltere merkezli koskoca İngiltere dolandırıcılık yapan bir firmaya izin verir mi? Diyerek sizin gözünüzü boyamaya çalışırlar. İngiltere de bir firma kurmanın maliyeti  500-1000 sterlin arasında. Tüm dünyada iş yeri açma kanunları aşağı yukarı aynı zaten adam ben dolandırıldık yapacağım demiyor ki! Firmayı İngiltere kuruyor fakat tüm faaliyetlerini orta doğu ve eski Sovyet ülkelerinde sürdürüyor vergisini de İngiltere devletine ödüyor. İngiltere açısından zaten bir sorun yok. Sıkıyorsa İngiltere de bu işleri yapsınlar İngiltere de bir kaç insanı mağdur etsinler bakalım o zaman bir firmanın akıbeti ne oluyor.

buy time dolandırıcılığı

Bu dolandırılık yapıları son 3 yılda Ülkemizden 1 Milyar dolar civarında para kaçırdılar. Geride ne mi bıraktılar; Sadece Hüsran... Kandırılmış vatandaşlarımızın ve onların mağdur aileleri...


Batanlar...
Viconcept, Onecoin, Mega Holdings, Kairos, Questra, Spey, Cryp Trade Capital, Dream Towards,Coinspace, Flexkom, Wee Conomy, Epitelyum, MMM, İnfinity

Diğer Yazılarım;


4 yorum:

  1. Doğru söze ne denir... Güzel yazı. İnsanlar aç gözlü davranırken ellerindekini kaptırıyorlar. Ben questraya yatırmıştım paramı, hatırını kıramadığım bir arkadaşım aracılığıyla. O da bana çok ısrar etti, tanıdıklarımı üye etmem için ama ben kimseye kıyamadım. Bu işlerden uzak durun.

    YanıtlaSil
  2. Daha dün Juenese Global isimli şirkete mensup ve kendi ismiyle internet sitesi de almış biriyle tanıştım bu şirketi öve öve bitiremedi. sonra bi araştırdım bana anlattığı kök hücre içerikli kremin nasıl bir safsata ve bilimden uzak ayrıca tehlikeli olduğunu insan sağlığını nasıl tehdit edebileceği konusunda ekşisözlükte bir makale buldum. ekşi sözlükte bu makaleyi yazan kişi bu şirketin internet sitesine de göndermiş aynı yazıyı bilin bakalım ne olmuş: tabi ki sildirmişler internetten. titan tarzı bir yapılanma bu ve acil önlem alınmalı. aklınızda olsun istanbul koşuyolundaymış bu şirket. global adresi ise google da bir otopark olarak görünüyor. aslında bu şirket yok. insanları üye yapıp tepedeki büyük patronu zengin eden saflar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler güzel bir bilgilendirme olmuş.

      Sil

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen