5.09.2017

Yeni nesil dolandırıcılık yöntemi Bitcoin’le saadet zinciri Dream Towards

Canım Ülkemdeki insanlar bilinçlenmedikçe bu dolandırıcılık yöntemleri bitmez bitmeyecekte, ama biz elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya devam edelim.

Mega Holdings, Coinspace, Epitelyum, Kairos, MMM derken şimdi de Rusya menşeli Dream Towards Bitcoin adında yeni nesil bir saadet zinciri ortaya çıkmış. 

Habertürk Gazetesi nden Yusuf Doğan ın Bitcoin li saadet zinciri izlenimlerine göre; Saadet zinciri dolandırıcılığı yöntemlerine bir yenisi eklendi. Dream Towards Bitcoin adı verilen ve sanal para birimi Bitcoin alışverişinin yapıldığı iddia edilen sisteme giriş 975 TL. Muhabir Yusuf Doğan’ nı canı gönülden tebrik ediyorum. Sistemin yöneticileri ile görüşmeler yapmış ve bunları kamuoyuna duyurmak için bütün detayları almış.


Sistemin sözde Türkiye' de yöneticilerinin anlatımına göre Rusya menşeli Dream Towards şirketi bünyesinde yürütülen iş bir internet sitesinde yapılıyor ve sanal para birimi ‘Bitcoin’ alınıp satılıyordu. Giriş paketinin 975 TL’ye satıldığı sistem 6 aydır faaliyette. Zincire eklenen her üye halkasından ek gelir elde ediliyor. Günde 5 bin TL kazanç vaatleri bile var aylık 500 TL kazanan üyeleri olduklarını söylemekten bile çekinmiyorlar. Sisteme giren üyelerden sadece bilgisayardan birkaç işlem yapmak ve para akışını izlemek kalıyor diye kandırmaktan çekinmiyorlar. 

Daha önce benim fazlasıyla yazı yazarak uyardığım son batan saadet zinciri Kairos gibi son 20 yıldır değişik taktikler ile aynı bir virüs gibi ortama göre mutasyona uğrayarak gelişen bu kan emici sistemleri anlatmaktan bıkmayacağım,

Hep aynı terane ‘lüks araba, lüks ev, çok para’ vurgularıyla binlerce üye toplayan bu sistemler. Lider denilen kişiler, aylar içinde milyonlar kazandıktan sonra ortadan kaybolur geriye parası batan binlerce kişi kalır. Dream Towards’ın Bitcoin zinciri henüz yeni bir sistem olduğu için resmi makamlarda sistemle ilgili bir kayıt yok. Mağdur sayıları artmadan hukuksal şikâyetler olmadan bu kan emici sistemler için pek bir şey yapılamıyor. 



Yapılacak en önemli önlem insanları bilinçlenmek için çalışmalar yapmak ve bu çalışmaları yapan yayın kuruluşlarının haberleri sıkça paylaşmak. En yakınınızdan başlayarak üretmeden emek harcamadan kolay para kazanmak diye bir şeyin olmadığını dile getirmekten çekinmeyin bu en yakınınızdaki kişi bile olsa…



Kaynaklar:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen