6.05.2009

Xp Sistem Geri Yükleme...

Windows XP Altında Sistem Geri YüklemeWindows XP, Windows Me’dekine benzer şekilde geri yükleme noktaları yardımıyla sistemin geri yüklenmesini mümkün kılar. Bir geri yükleme noktası aşağıdaki şekilde oluşturulur:Kullanıcı tarafından manuel olarakWindows XP tarafından her 24 saatteSayısal imzaya sahip olmayan sürücüler yüklenirkenShield Pro 7 veya Windows Installer ile kurulan programlardaOtomatik Windows güncellemesindeEntegre olarak sunulan yedekleme programının bilgileri geri yüklemesi sırasındaSistem Geri Yükleme fonksiyonun hangi dosya ve klasörleri dikkate aldığını veya göz ardı ettiğini \WINDOWS\SYSTEM32\RESTORE klasöründeki FILELIST.XML dosyasındaki listeden görebilirsiniz.İPUCU! BAşLAT/ÇALIşTIR penceresinde MSCONFIG komutunu çalıştırarak pencereler arasında vakit kaydetmeden Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı’na ulaşabilirsiniz.
Windows XP altında geri yükleme noktası oluşturmak;
1. Sistem Geri Yükleme fonksiyonunu BAşLAT/YARDIM VE DESTEK\SİSTEM YAPILANDIRMA HİZMET PROGRAMI\SİSTEM YAPILANDIRMA HİZMET PROGRAMINI BAşLAT bağlantısına tıklayarak açabilirsiniz.2. Burada bulunan SİSTEM GERİ YÜKLEMEYİ BAşLAT düğmesi uygulamayı çalıştırtacaktır. şimdi GERİ YÜKLEME NOKTASI OLUşTURUN seçeneğini işaretleyin ve İLERİ düğmesine tıklayın.3. Ekrana gelen pencere üzerinde geri yükleme noktası için bir açıklama girin ve İLERİ düğmesine tıklayın. Windows bunun sonucunda eri yükleme noktasını oluşturacak ve son olarak geri yükleme noktasına ait bilgileri görüntüleyecektir.
Kurtarma konsolunu kurmakBu konsolu, bir arıza durumunda, eğer XP bir hata nedeniyle çalışmayı reddederse, hasarlı kayıt veritabanını tamir etme imkanına sahip olmak için halen çalışır durumda olan bir işletim sistemi üzerinde kurmalısınız.1. Windows XP CD’sini yerleştirin.BAşLAT/ÇALIşTIR komutunu kullanarak çalıştır penceresini açın.2. \i386 klasöründe bulunan WINNNT32.exe dosyasını /cmdcons parametresini kullanarak çalıştırın.3. Evet düğmesine tıklayarak kurulumu başlatın. Yükleme sonrasında Windows yeniden başlatılacaktır.4. Windows, bilgisayar yeniden açılırken ekrana gelen açılış menüsünde yeni bir öğe gösterecektir. MICROSOFT WINDOWS XP KURTARMA KONSOLU sayesinde bir hata durumunda kurtarma konsolunun metin bazlı bir versiyonuna ulaşabilirsiniz.Kurtarma konsolu bir arıza durumunda tüm dosya ve klasörlere erişme hakkına sahip olabilmesi için Denetim Masası’nda uygun bir değişiklik yapılmalıdır:1. Denetim Masası’nı açın ve KLASİK GÖRÜNÜMÜ etkinleştirin. Burada bulunan YÖNETİMSEL ARAÇLAR/YEREL GÜVENLİK İLKESİ/YEREL İLKELER/GÜVENLİK SEÇENEKLERİ öğesini seçin.2. Farenin sağ düğmesini kullanarak KURTARMA KONSOLU: DİSKET KOPYALAMA İLE TÜM DİSKET SÜRÜCÜ VE KLASÖRLERE ERİŞİME İZİN VER ilkesine tıklayın ve ÖZELLİKLER komutunu çalıştırdıktan sonra ekrana gelen penceredeki ETKİN seçeneğini işaretleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen