8.05.2009

Bu numarayı sakın geri aramayın!

Telefonuzda ilginç bir cevapsız çağrı numarası var. Merak edip geri ararsanız hayatınızın hatasını yapıyorsunuz. Sakın ha aramayın!

Telefonunuzda + 393 ile başlayan bir cevapsız çağrı görürseniz, merak edip sakın geri aramayanı. Çünkü bu "Alo" tuzağının dakikası faturaya 50 dolar olarak yansıyor.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, cep ya da sabit telefonlara +393 ile başlayan numaralardan cevapsız arama şeklinde yapılan "Alo" tuzağını soru önergesiyle gündeme taşıdı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da ilginç bir yanıt verdi.

VATANDAŞ TUZAĞA DÜŞÜRÜLÜYOR

+393 ile başlayan numaralardan yapılan cevapsız çağrıyı gören vatandaşların merak ederek geri aradığında karşılarına çeşitli dillerde bant kaydının çıktığını belirten Tankut, bu şekilde yapılan görüşmelerin dakikasının ise 50 dolar civarında bir rakam olarak faturalara yansıdığını söyledi.

Tankut, "Bu yapılan geri arama vatandaş tarafından yapıldığı için bir itirazın yapılması da mümkün olmamaktadır. Ayrıca yurt içindeki bazı GSM şirketlerinden alınan hatların sahibi olan kötü niyetli kişilerden gelen mesajlar ile vatandaşların araması istenilerek benzer şekilde tuzağa düşürülmek istenmektedir" dedi.

+ 393'Ü DURDURURSAK İTALYA ARANAMAZ

Soru önergesine cevap veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bakanlığına, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ve GSM işletmecilerine bu konuda herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadığını söyledi. Şikayet başvurusu olmasa da GSM işletmecilerinden tüketicileri istenmeyen mesajlar ya da aramalara karşı bilgilendirmeleri için internet sitelerinde gerekli bilgileri vermeleri konusunda dikkat etmelerinin istendiğini bildirdi. Bakan Yıldırım, "Öte yandan +393'le başlayan numaralara karşı aramaların durdurulması, İtalya'ya yapılacak aramaların engellenmesi sonucunu doğuracaktır." dedi.

Kaynak: www.internethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen