3.11.2012

SAP’nin 3 aylık geliri 1 milyar euro’yu aştı


SAP, üçüncü çeyrekte rekor finansal sonuçlarını açıkladı: SAP, üçüncü çeyrekte Bulut Bilişim, SAP HANA ve Mobilite gibi inovasyon alanlarında da üç haneli büyümeye imza attı.
-2012'nin Üçüncü Çeyreğinde SAP'nin Yazılım Geliri %17 Yükselerek 1.026 Milyon Euro'ya (Sabit Kurda %12) Ulaştı.
-SAP'nin IFRS Olmayan Yazılım ve Yazılımla İlgili Hizmet Geliri Yılın Üçüncü Çeyreğinde %19 Artarak 3,21 Milyar Euro'ya (Sabit Kurda %13) Yükseldi.
-Önemli İnovasyon Alanları olan Bulut Bilişim, SAP HANA, Mobilite'de Üç Haneli Büyüme.
-2012'nin Üçüncü Çeyreğinde SAP'nin İşletme Kârı* %10 Artarak 1,24 Milyar Euro'ya (Sabit Kurda %4) Ulaştı.
-2012'nin Üçüncü Çeyreği, Bir Önceki Yılın Aynı Dönemi İle Karşılaştırıldığında, elde edilen IFRS İşletme Kârı ve Faaliyet Kârının, TomorrowNow Davası Fonundaki Azalmadan Dolayı 2011'in Üçüncü Çeyreğindeki 723 Milyon Euro Kârdan Etkilendiği Görülmektedir.
-SAP, Ariba satınalmasının beklenen sonuçlarını da dikkate alarak tam yıl gelir hedeflerini yeniden düzenlemiştir.

SAP, 30 Eylül 2012 tarihinde sona eren üçüncü çeyreğe ait finansal sonuçlarını duyurdu. SAP, yılın ilk iki çeyreğinde de olduğu gibi, üçüncü çeyrekte de çift haneli büyüme elde ettiğini açıkladı. Üçüncü çeyrekte Kuzey ve Güney Amerika bölgelerinde güçlü bir performans gösteren SAP, Asya, Pasifik ve Japonya (APJ) Bölgesi'nde ise çift haneli sağlam bir büyüme kaydetti. SAP, EMEA Bölgesi'nde geçen yıl sergilediği olağanüstü performansla kıyaslandığında bu yıl da oldukça iyi bir performans gösterdiğini açıkladı.
Üçüncü çeyrekte öne çıkanlar
Üçüncü çeyrek boyunca tüm bölgelerde SAP'nin HANA, bulut bilişim ve mobilite gibi inovasyon alanlarına gösterilen talep devam etti. SAP HANA geliri, şirketin ''en az 320 milyon Euro'luk tüm yıl beklentisini" karşılamasına hız verecek şekilde, 83 milyon Euro olurken; mobiliteden elde ettiği gelir "220 milyon Euro'luk tüm yıl beklentisini" karşılamasını sağlayacak şekilde 48 milyon Euro olarak gerçekleşti. SAP'nin bulut alanında kazandığı ivme de üçüncü çeyrekte devam etti. Üstelik, SAP'nin 2011 rakamlarına SuccessFactors eklendiğinde, büyüme %116 ile üç haneli bir rakama ulaşıyor. Tek başına SuccessFactors ele alındığında 12 aylık yeni abonelikler ve üst kategori ürün aboneliklerinin son çeyrekte %92 oranında büyüdüğü görüldü. Bulut abonelikleri ve destek gelirleri* ise bu dönemde 20 kat artarak 80 milyon Euro'ya çıktı. SAP, üçüncü çeyrekte ana iş alanlarında da güçlü büyümesini sürdürdü. Perakende, sağlık bilimleri, üretim ve enerji gibi temel endüstriler ile SAP'nin iş ortakları kanalıyla gerçekleştirdiği satışların sürekli gelişimi de üçüncü çeyrek sonuçlarına katkıda bulundu.
SAP'nin Co-CEO'ları (Eş Başkanları) Bill McDermott ve Jim Hagemann Snabe, tarihi sonuçlarla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "İnovasyon stratejimiz, dünya standartlarında değer yaratmaya ve pazar lideri olarak güçlü bir performans göstermeye devam ediyor. SAP ile işletmeler yenilenmekte, operasyonel mükemmellik kazanmakta ve büyüme kat etmektedir. Sürekli müşteri odaklı yaklaşımımızdan gurur duyuyor ve rekabette en üstün performansı göstermeye devam edeceğimize inanıyoruz."
SAP CFO'su Werner Brandt ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "SAP'nin üçüncü çeyrekteki genel performansından çok memnunum. Bu SAP'nin IFRS olmayan yazılım ve yazılımla ilgili hizmetler gelirinde çift haneli büyüme gösterdiği ard arda 11'inci çeyrek dönemidir. Üçüncü çeyrekte bulut alanına yatırım yapmayı sürdürdük. Operasyon disiplinimiz üzerinde odaklanmaya ve tüm yıl hedeflerimize güvenle çalışmalarımıza devam ediyoruz."
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, "2012 yılı üçüncü çeyreğinde Türkiye'de de çift haneli büyüme rakamlarına ulaştık ve yılı aynı büyüme performansı ile tamamlamayı hedefliyoruz. Yenilikçi teknolojilerimizin her dönemde Türkiye'deki daha fazla şirket tarafından tercih edildiğini görmekten ve bu şirketlerin geleceğe dönük dönüşümlerinin parçası olmaktan gururluyuz." dedi.
Genel işletme tablosu
SAP, 24 Temmuz 2012 tarihinde verilen önceki genel tabloya göre değişiklik gösterecek şekilde 2012 için aşağıdaki tüm yıl genel tablosunu sunuyor. Şirket yazılım ve yazılımla ilgili hizmet gelirine* yönelik sabit para birimindeki genel tablosunu iyileştirdi ve Ariba'nın satın alma tarihinden (1 Ekim 2012) yıl sonuna kadar beklenen gelir ve kâr katkısını dahil etti:
• Ariba dahil olmak üzere şirket 2012'de tüm yıl yazılım ve yazılımla ilgili hizmet gelirinin* sabit para biriminde %10,5 ila %12,5 aralığında artmasını bekliyor (2011: 11,35 milyar Euro). Buna SuccessFactors ve Ariba'dan gelen yaklaşık %2,5 oranındaki ortak katkı dahildir. Ariba'nın henüz dahil edilmemiş olduğu temmuz ayındaki ilgili genel tablo %10 ila %12 oldu.
• Makroekonomik ortamın bozulmayacağı tahmininden hareketle SAP, yazılım ve yazılımla ilgili hizmet gelirinde* %10,5 ila %12,5 büyüme aralığının (sabit para biriminde) üst sınırına ulaşmayı bekliyor. • Şirket 2012 için tüm yıl işletme kârının* sabit para biriminde 5,05 – 5,25 milyar Euro aralığında olması beklentisini koruyor (2011: 4,71 milyar Euro). SuccessFactors ve Ariba hariç olmak üzere 2012 için tüm yıl işletme kârının* benzer bir aralıkta olması bekleniyor. Genel tablo temmuz ayında sunulan genel tabloya göre değişiklik göstermemiştir. • Şirket 2012 için tüm yıl IFRS'de %26,5-%27,5 düzeyinde efektif vergi oranı (2011: %27,9) ve IFRS dışında %27,0-%28,0 düzeyinde efektif vergi oranı (2011: %26,6) öngörmektedir. Genel tablo temmuz ayında sunulan genel tabloya göre değişiklik göstermemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen