29.12.2012

Namazla ilgili sözleri çok tartışılacak!




Show TV ekranlarından seyirciyle buluşan 'Saba Tümer'le Bugün' programına Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün namazla ilgili sözleri damgasını vurdu. Camilerle ilgili konuşan Öztürk, "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi.

"ALLAH'IN EVİ DİYE DİYE KULLARIN ANASINI AĞLATTILAR"

Öztürk, "Orman oksijen deposu, orman yağmur deposu, su deposu, hayat deposu hayat kaynağı. Onu katlediyor. 500 tane ağacı kesiyor oraya cami yapıyor. Sonra da o camide namaz kılıyor. O camide namaz olur mu? O Allah'ı riyasız tesbih eden ağaçları kesip de oraya riyakarları dolduruyorsun ona ibadet diyorsun sen. Adını da koymuş Allah'ın evi.. Allah'ın eviymiş. Ora Allah'ın evi değil. Allah'ın kullarının orada kılacakları bir namaz yok. İşte bunu bu millete birilerinin anlatması lazım. Allah'ın evi diye diye Allah'ın kullarının anasını ağlattılar." dedi.

"KİŞİ İSMİ VERİLEN CAMİLERDE NAMAZ KILINAMAZ"

Öztürk aynı zamanda "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi. Bu sözler üzerine Saba Tümer "Nasıl yani hocam?" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Tümer'in şaşkınlığına "Aaaaa..." diyerek tepki veren Öztürk şunları söyledi, "Ahmet'in Mehmet'in camii, Hasan'ın camii.. Bir şey daha söyleyeyim. Ey ahali iyi dinle. Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir kılınamaz. Tevhidin temel ukdelerinden birine aykırıdır. Cin Suresi 18'e aykırıdır. İbadete şirk koşmak, Allah dışında birini katmaktır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen