15.11.2012

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Bilgilerinin İnternetten Kayıt İmkanı


Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kaydında yaşanan sorunların önlenmesi ve kayıt işlemlerinde vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla 01.11.2012 tarihinden itibaren internet üzerinden kayıt uygulamasına başlanacaktır.

Vatandaşlar artık yurt dışından getirdikleri cep telefonlarının kayıt işlemlerini, abone kayıt merkezlerinin yanında internet üzerinden de gerçekleştirebilecektir. Yurt dışından telefon getiren vatandaşlar, 100 TL harç bedelini vergi dairelerine ya da Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara yatırdıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden BTK’nın sunduğu hizmetler başlığı altında yer alan “IMEI Kayıt Başvurusu” başlığını tıklayarak talep edilen bilgileri sisteme girecek, böylece kayıt işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Bu uygulama ile yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinde yaşanan sorunların azaltılması, vatandaşların bayilere herhangi bir ücret ödemeksizin daha kısa zamanda, daha kolay bir şekilde ve herhangi bir belge veya dilekçe yazılmasına gerek kalmaksızın (sistem üzerinden doğrulama yapılmak suretiyle) cihazlarını kaydettirebilme imkânının sağlanması hedeflenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen