11.11.2009

Ücretsiz, sistem dostu Panda Cloud AntiVirus


Panda'nın internette barınan anti-virüs yazılımının yapımı tamamlandı. İndirme bağlantısı burada...Güvenlik firması Panda Security, bulut bilgi işlem (cloud computing) tabanlı virüs tarayıcısının nihai sürümünü yayımladı. "Cloud Antivirus" işini internet sunucuları üzerinden hallediyor ve böylece PC'nizin kaynaklarını daha temkinli kullanıyor. Bu iş için ufak bir istemci programın sisteme kurulması gerekiyor. Sonrasında bu istemci internet aracılığıyla firmanın sunucularına bağlanıyor. Ağa sürekli bağlı olunması sayesinde
Panda'ya göre anti-virüs yazılımını güncelleme süreci gereksiz hale geliyor. Ayrıca sunucularda en yeni tanıma rutinleri ve virüs tanımlama dosyaları halihazırda bulunuyor; böylece kullanıcı en iyi seviyede korunmuş oluyor.

Sistem Nisan ayında halka açılmıştı ve şimdiye kadar beta sürecinden geçiyordu. Fakat sistemi kullanmak için yeterli miktarda internet bant genişliğinin bulunması gerekiyor. Yoksa tarama işlemi sırasında problem çıkabilir.

Program ve hizmet ücretsiz olarak sunuluyor; fakat "Panda Cloud Antivirus"ü kullanmak için kurulum işleminden sonra üreticinin web sitesine girip ücretsiz olarak kaydolmanız gerekiyor.


Programı buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: chip.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen