2.12.2009

Sık Kullanılanlar listeniz siz nerdeyseniz oda orda olsun…

Sık ziyaret ettiğiniz sayfaları Favorilere ekleyin ve bu sayfalara her yerden erişin nasıl mı? Google sizi düşünmüş ve bu hizmeti ve daha fazlasını gelişmiş bir şekilde size sunan bir araç çubuğu programı yazmış. Program hem İnternet Explorer da hemde Mozilla Firefox da çalışabiliyor. Tek yapmanız gereken bir google hesabına sahip olmanız ve araç çubuğunu bilgisayarınıza kurmanız kurmanız. Bu şekilde arama geçmişinizi ve sık kullandığınız öğeleri bilgisayarınızda saklamak yerine google da saklıyorsunuz. Bilgi
sayarınız bozuldu yeniden kurulum yaptınız sık kullanılanlar listeniz bir yere gitmiyor.Google araç çubuğunuz diğer özellikleri için yazının devamını okuyunuz...


Özel düğmeler

Araç Çubuğu'nuza sık kullanılan web sitelerinizi ziyaret etmenize ve bu sitelerde arama yapmanıza, ayrıca ilginç akışları takip etmenize olanak veren düğmeler ekleyebilirsiniz. Düğme Galerimiz size popüler siteler için hazır düğme seçenekleri sunarken siz de herhangi bir sitede arama kutusunun içindeyken sağ tıklayıp "Generate Custom Search..." (Özel Arama Oluştur) seçeneğini belirterek saniyeler içinde kendi düğmelerinizi oluşturabilirsiniz. Kendi düğmelerinizi oluşturmaya başlayın.

Alıcı
E-posta, metin mesajı (SMS) veya blog aracılığıyla web sayfalarını paylaşmak için Google Araç Çubuğu'nuzu kullanabilirsiniz. Bir sayfanın tamamını paylaşmak için, Araç Çubuğu'nun "Alıcı" menüsünden seçiminizi yapın; bir alıntıyı paylaşmak için, "Alıcı"yı tıklamadan önce sayfanın paylaşmak istediğiniz kısmın seçin. Not: Google Araç Çubuğu'ndan metin mesajı göndermek ücretsizdir. Ancak cep telefonu taşıyıcınız mesaj almak için aylık sabit bir ücret veya mesaj başına ücret tahakkuk ettirebilir. SMS sadece Amerika içinde kullanılabilir.
Google Belgeler & E-Tablolar
Araç Çubuğunuzda Google Belgeler & E-Tablolar özelliği etkinleştirilmiş ise, en bilinen dosya türlerini tarayıcınızda hemen açabilirsiniz. Dosya ikonunu tarayıcınıza sürüklediğinizde, dosyaya yönlenmiş olan bir bağlantının üzerine ya da dosyanın üzerine çift tıkladığınızda, Google Belgeler & E-Tablolar sayesinde dosyanız yeni bir tarayıcı sayfasında görüntülenecektir. Bu özelliği Araç Çubuğunuzun ‘Seçenekler’ menüsünü kullanarak etkinleştirin.

Favoriler
Herhangi bir bilgisayardan erişebileceğiniz favoriler oluşturmak ve bunları etiketlemek mi istiyorsunuz? Bir favori eklemek ve favoriyi etiketlemek için Araç Çubuğu'nun yıldız simgesini tıklamanız veya yıldızı sağ tıklamanız yeterlidir. Yeni Google Araç Çubuğu yüklü olduğunda herhangi bir bilgisayardan Favoriler menünüze erişebilirsiniz. Not: bu özellik favorilerinizi online olarak depolar, bu nedenle favori oluşturmak ve favorilerinize erişmek için bir Google Hesabınız olması ve oturum açmış olmanız gerekir. Google Hesabınızın Arama Geçmişi özelliğini kullanarak da favorilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Google Hesabınıza giriş yapmış durumdayken Favorilerinizi görmek isterseniz Google ana sayfasının sağ üst köşesinde görünen "Arama Geçmişi" bağlantısını tıklamanız yeterli olur. Google Hesabına kayıt olun

Yeni! Google Hesabı Oturum Açma
Google Hesabınız; Kişiselleştirilmiş Ana Sayfa, Google Gruplar ve Gmail gibi Google hizmetlerine erişim noktanızdır. Üstelik artık doğrudan Araç Çubuğu'nuzdan oturum açabilir ve oturumunuzu kapatabilirsiniz. Araç Çubuğu'nun sağ ucundaki Ayarlar düğmesini tıklayıp "Oturum Aç"ı seçmeniz yeterli olur (Araç Çubuğu'nda yeşil ışığı gördüğünüzde oturum açtığınızı anlarsınız). Google Hesabına kayıt olun

Geliştirilmiş Arama Kutusu
Yeni Araç Çubuğu arama kutusuna bir arama sorgusu yazarken popüler Google aramalarına, yazım düzeltmelerine ve kendi Araç Çubuğu arama geçmişiniz ile favori sayfalarınıza dayanan yararlı öneriler göreceksiniz. Farklı Google sitelerinde, içinde bulunduğunuz sitede veya özel arama düğmeleri yüklediğiniz sitelerde arama yapmak için 'G' simgesini de tıklayabilirsiniz.

Google Güvenli Tarama
Daha önce kendi başına bir eklenti olan Google Güvenli Tarama özelliğini artık Google Araç Çubuğu'na entegre ettik. Böyle bir özelliği kim istemez ki? Google Güvenli Tarama özelliği, ziyaret ettiğiniz bir web sayfası sahte beyanlarla kişisel ve mali bilgilerinizi istediğinde sizi uyarır. Phishing ya da adreste sahtecilik olarak bilinen bu tür saldırılar gittikçe karmaşık bir yapıya bürünmekte, yaygınlık kazanmakta ve tehlikeli olmaktadır. Gelişmiş algoritmaları yanıltıcı sayfalar hakkında çeşitli kaynaklardan elde edilen raporlarla birleştiren Güvenli Tarama, sizi kandırarak kişisel bilgilerinizi açıklamaya yöneltmeye çalışan bir sayfayla karşılaştığınızda çoğunlukla otomatik olarak uyarı verebilmektedir.

Kelime Çevirici
İngilizce web sayfalarındaki kelimeleri hiç başka bir dile çevirme ihtiyacı duydunuz mu? Kelimeleri tek tek sözlükte aramakla kendinizi sıkmayın. İmlecinizi İngilizce kelimenin üzerine getirdiğinizde Araç Çubuğu'nun Kelime Çevirici özelliği o kelimenin sizin dilinizde ne anlama geldiğini size gösterecektir. Kelime Çevirici şu anda İngilizce'den Çince (Geleneksel ve Basitleştirilmiş), Japonca, Korece, Fransızca, İtalyanca, Almanca ve İspanyolca'ya çevirileri desteklemektedir.

Beslemeye Abone Ol
Artık tek bir tıklamayla favori web sayfalarınıza abone olabilirsiniz. Çok sayıda farklı web sitesi, kendi siteleriyle ilgili en son güncellemeleri içeren beslemeler yayınlamaktadır. Bu sayede, en yeni haberler için bir web sitesini tekrar tekrar ziyaret etmek yerine bir besleme okuyucusunu kullanarak güncellemeleri otomatik bir şekilde izleyebilirsiniz. Araç Çubuğu, göz atmakta olduğunuz sayfanın içeriği aboneliğe uygun olduğunda bunu otomatik olarak tespit edecek ve size bildirmek üzere "Abone ol" düğmesini etkinleştirecektir. Etkinleştirildiğinde, "Abone ol" düğmesini tıklamanız yeterlidir. Aboneliği onaylamak için, tercih ettiğiniz besleme yayını okuyucusuna yönlendirileceksiniz. Not: En yeni tarayıcıda bu özellik bulunduğu için Firefox 2.0+ kullanıyorsanız bu özellik Google Araç Çubuğu'nda görünmez.

Gmail'le Gönder
Gmail'i varsayılan e-posta istemciniz olarak ayarlayamamak sizi üzüyor mu? Araç Çubuğu'na, bir e-posta bağlantısına her tıkladığınızda otomatik olarak açılan bir özellik ekleyerek bu sorunu çözdük.

Özel Yerleşimler
Araç Çubuğu'nun Firefox sürümü, favori Araç Çubuğu özelliklerinizi olmalarını istediğiniz yere yerleştirmeyi her zaman kolay kılmıştır. Bu özelliği bir adım daha ileri taşıdık ve Firefox'da mevcut alanı en iyi şekilde kullanabilmeniz için düğmeleri, arama kutularınız ve diğer tarayıcı denetimlerini düzenleyebileceğiniz önceden ayarlanmış üç yerleşim sunduk.

Yazım Denetimi
Yazarken çok hata mı yapıyorsunuz? Google Araç Çubuğu'nun yeni Yazım Denetimi düğmesi, web tabanlı e-postalar, tartışma forumları ve hatta intranet tabanlı web uygulamaları da dahil olmak üzere bir web formunu doldururken yaptığınız tüm yazım hatalarını tespit eder. Otomatik Düzeltme seçeneği, metninizin tamamını dahi tek bir tıklamayla düzeltir.

Sayfa Sırası Görünümü
Yeni bir web sitesinin zaman ayırmaya değer olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Araç Çubuğu'nun Sayfa Sırası™ görünümü özelliğini kullanarak Google'ın algoritmalarının gözden geçirdiğiniz sitelerin önemini ne şekilde değerlendirdiğini görebilirsiniz.

Arama Terimlerini Vurgula
Bir web sayfasını bulmak için Google Araç Çubuğu'nu kullandığınızda, sayfa içinde aradığınız terimi bulmak için çaba harcamanıza artık gerek kalmaz. Vurgula düğmesi, bu terimleri sayfa üzerinde otomatik olarak vurgulu hale getirerek alakalı bilgileri bulmanızı kolaylaştırır.

Kelime Bul Düğmeleri
Bir web sayfasında belirli bir kelimeyi bulmak sıkıcı bir hal alabilir. Ancak, Google Araç Çubuğu sayesinde, aradığınız kelimeyi Araç Çubuğu'nun arama kutusuna yazarak sayfada ilk göründüğü yere kolayca gidebilirsiniz. Ardından, Araç Çubuğu'nun Kelime Bul düğmesini tıklayarak o kelimenin geçtiği diğer yerleri de tek tek bulabilirsiniz.

Otomatik Güncelleme
Google Araç Çubuğu'nun yeni bir sürümü olup olmadığını kontrol etmenize gerek yoktur; güncellemeler otomatik olarak yüklenir ve bu sayede her zaman en yeni ve en iyi sürümü kullanıyor olursunuz.
Gizliliğiniz
Google, kullanıcıların gizliliğine saygı duyar ve bu gizliliği korur. Google Araç Çubuğu'nun otomatik güncelleme özelliği, dönemsel olarak sunucularımızla bağlantı kurarak en güncel sürümü kullanıp kullanmadığınızı kontrol eder. Ayrıca Google, Sayfa Sırası, Yazım Denetimi, Otomatik Bağlantı ve Kelime Çevirici gibi gelişmiş özellikleri kullanırken ziyaret ettiğiniz web sayfaları hakkında bilgiler toplayabilir. Ancak, bu gelişmiş özellikler Araç Çubuğu'nun "Google" menüsündeki "Yardım" menü maddesinin altından "Gizlilik Bilgileri" seçilerek istendiği zaman etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir. Daha ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen Araç Çubuğu gizlilik politikası'nı okuyun.

Mozilla Firefox için google araç çubuğu linki:
http://tools.google.com/firefox/toolbar/FT3/intl/tr/install.html

İnternet Explorer için google araç çubuğu linki:
http://www.google.com/intl/tr/toolbar/ff/install.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen