13.01.2023

Ücretsiz Kimlik Avı Güvenlik Testi


İstatistiklere göre başarılı veri ihlallerinin %91’inin hedef odaklı kimlik avı saldırısıyla başladığını biliyor muydunuz?

İşletmenizde ücretsiz olarak bir defaya mahsus 100 kullanıcıya kadar kimlik avı testi yapabileceğiniz güzel bir siber güvenlik sitesinden bahsediyor olacağım. 

KnowBe4 isimli bu Şirket Haziran 2010 - Sunbelt Software, Insight Partners Venture Fund'ın bir portföy şirketi olan GFI Software tarafından satın alınarak adından söz ettirmeye başlamıştır.  KnowBe4, 2011-2012 yıllarında %342 2011-2012 yılarında %342 büyümesinin olduğunu açıklamıştır. KnowBe4 2019 yılında Glassdoor'un Çalışılacak En İyi ABD KOBİ Listesi'nde 50 üzerinden 7. sırada yer aldı ve genel şirket notu 4,8'dir. 2020 yılında KnowBe4'ü Güvenlik Farkındalığı Eğitimi için Sonbahar 2020 G2 Grid Raporunda Üst Üste 5. Çeyrek için 1 Numaralı Platform Olarak Sıraladı.  Şimdilerde bir çok ödül almış 1000 den fazla çalışına olan ve halk arz edilmiş büyük ölçekli bir şirkettir. Şirket hakkında daha deyalı bilgi için https://www.knowbe4.com/knowbe4-timeline/ adresine bakabilirsiniz. 

Bu kadar detaylı bilgi verme sebebim malum güvelik testi yapacağız diye güvenmediğimiz bir şirket ile çalışmak doğru olmayacaktır. Ayrıca şirketin siber güvelik alanında bir çok ürünü bulanmaktadır. Ülkemizde bu tür çalışmaları yapan işletmelerde yok değil. Bunlardan bazıları; ozztech.net, guneybilisim.com, nesilteknoloji.com dur.

Öncelikle yapmanız gereken sitenin ücretsiz araçlar kısmından  kimlik avı testini seçmeniz daha sonra kurumsal iletişim ve mail adresinizle site üyeliğini gerçekleştirmeniz. 

Devamında açılan panelde neyi nasıl yapacağınız açıkça anlatılıyor.

Sonuç olarak;

Ücretsiz kimlik avı güvenlik testinizle çalışanlarınızın yüzde kaçının kimlik avına eğilimli olduğunu öğrenebileceğiniz sonuç raporları olan bir test başlatabileceksiniz.

"Bir musibet bin nasihatten iyidir" ata sözümüzü simüle etme imkanı bulacaksınız.

"Güvenlik sistemlerinin her seferinde kazanması gerektiği, saldırganın yalnızca bir kez kazanması gerektiği şeklindeki atasözü doğrudur."

 Dustin Dykes.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen