28.12.2022

Montalin içerken bir kez daha düşünün!

Montalin adındaki sözde mucizevi bu ilaç her türlü eklem ağrısına iyi geldiği söylenen, halk arasında bitkisel bir ilaç diye bilinen ve bu yazının yazıldığı tarih itibariyle 40 adet kapsül kutu fiyatı  400-500 TL yi bulan fakat hiçbir yerde stoku olmayan çokça sahtesi de yapılan meşhur ilaç ile alakalı kaynağını belirtiğim sayfadan da görebileceğiniz gibi etikette beyan edilmeyen bileşenleri olan Piroksikam ve parasetamol içerdiği tespit edildikten sonra ilaç Kanada ve Singapuru bilim insanları tarafından bu ürünü kullanmamaları konusunda uyarı geldi.

Piroksikam  , ağrı, ateş ve enflamasyonu tedavi etmek için kullanılan reçeteli bir non-steroidal anti inflamatuar ilaçtır (NSAID).

Asetaminofen olarak da bilinen parasetamol , ateş ve ağrıyı tedavi etmek için hem reçetesiz hem de reçeteli ilaçlarda kullanılan bir bileşendir.

Ürün ambalajına göre, menşei Endonezya'dır.

Yan Etkileri

Piroksikam ile ilişkili yan etkiler arasında kan basıncında değişiklikler, gastrointestinal bozukluklar (kanamalı veya kanamasız), anemi, böbrek yetmezliği ve azalmış pıhtılaşma yeteneği yer alır.

Uzun süreli yüksek doz parasetamol (asetaminofen) kullanımı ciddi karaciğer hasarına neden olabilir.

Kaynak: https://recalls-rappels.canada.ca/en/alert-recall/foreign-product-alert-montalin-jamu-pegal-linu-dan-asam-urat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen