23.11.2022

Bosch mu? Siemens mi?


Robert Bosch  Gmbh Stuttgart ile Siemens Ag Munich’in ortak girişimiyle 1967’de kurulan Avrupa’nın birinci, dünyanınsa üçüncü büyük ev aletleri şirketidir. Bosch , Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarını içerir.

14 markasıyla, dünyanın dört bir yanında toplam 43 fabrikada üretim yapan BSH Grubu’nun en büyük üretim merkezi, Türkiye'de bulunan Çerkezköy fabrikalarıdır. 2007 yılında satışları 8.8 milyar Euro’ya ulaşan BSH grubu, Avrupa beyaz eşya sektöründeki liderliğini bir kez daha pekiştirmiştir.

BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ana markaları Bosch  ve Siemens, özel markası gaggenau ve yerel markası Profilo ile Türkiye beyaz eşya sektörünün lider şirketlerinden biridir. % 25 pazar payını elinde bulunduran BSH, Türkiye' de sektörün ikinci Dünya genelinde üçüncü büyük şirketi konumundadır.

Türkiye'de faaliyet gösteren 7. en büyük yabancı sermayeli, Beyaz eşya sektörünün ise en büyük yabancı yatırımlı şirketidir. Dört fabrikasında toplam 3.5 milyon birimin üzerinde kapasiteyle buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi üretimi yapan şirket, ürünlerinin yarıdan fazlasını başta Avrupa, kuzey Amerika, Avustralya ve Afrika olmak üzere dünya pazarlarına ihraç etmektedir. Ülke çapında yaklaşık 4000 bayiden oluşan güçlü bir dağıtım ağına sahip olan şirket, Bosch , Siemens ve profilo bayilerinin 2000 kadarını exclusive bayi statüsünde tutmaktadır. BSH, ürünlerinin Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Türkmenistan, Ermenistan, Kırgızistan, Tacikistan, KKTC ve Irak gibi gelişmekte olan pazarlara dağıtımını Türkiye'den ve Almati'deki BSH temsilci ofisinden gerçekleştirmektedir.

BSH ürün portföyü fırın, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, kurutucu, buzdolabı, derin dondurucu, klima, ütü, elektrikli süpürge, mutfak robotu, ev konfor ürünleri ve elektronik cihazlar gibi küçük ve büyük ev aletlerinden oluşur.

Kaynak: https://www.bsh-group.com/tr/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen