10.01.2017

Facebook'ta ''paylaştığımız her şey yarın herkese açık olacak'' çılğınlığı

Facebook'ta ''paylaştığımız her şey yarın herkese açık olacak'' çılgınlığı

Facebook'ta bir çok kullanıcının duvarlarında 'Facebook'ta paylaştığınız her şey yarın herkese açık olacak' diye başlayan uzun bir metin paylaşmaya başladı.

Peki bu durumun gerçek ile alakası var mı?

Geçmişte de birçok kez yaşanan ‘Tüm paylaşımlarından Facebook sorumludur’ gibi paylaşımlar yapıldı fakat bu paylaşımların gerçek ile bir bağlantısı yok yani yalan haber ve paylaşım çılgınlığı olduğu söylemek doğru olacaktır. 

Yapılan paylaşımlarda ‘Yarın (bugün) itibariyle paylaşılan her şeyin herkese açık olacağı’ iddia ediliyor ve herkesin bunu duvarında kopyala – yapıştır yaparak paylaşması gerektiği savunuluyor.

Facebook hesabınız hacklense ve sizin hesabınızdan isteğiniz dışında gönderiler yayınlansa bile gönderinin IP kontrolü yapılarak gönderenin siz olmadığınız ispatlayabilirsiniz. Fakat yayınladığınız fotoğraflar elbette çalınabilir ve kullanılabilir. Bunu paylaştığının bir yazı ile engelleyemezsiniz. 

Anlayacağınız paylaşılan bu yazının ne gerçekliği ne de geçerliliği söz konusu değil  bir yalandan ibaret paylaşmanız size hiç bir şey kazandırmaz.

Hesap güvenliğiniz konusunda tedbir almak istiyorsanız mutlaka SDN ekibi tarafından hazırlanmış güzel bir makale olan buradaki yazıyı okumalısınız. 

Ayrıca Facebook gizlilik ayarları ile ilgili bir değişiklik yapacağı zaman bunu resmi hesabından zaten duyuruyor. Paylaşımda geçtiği gibi bir değişiklik söz konusu değil.

Kaynaklar:



İletişim Bilgileri:
info@huseyindikmen.com
huseyinface
huseyindikmen
huseyindikmen
g+HuseyinDikmen
+90 212 909 04 96
(Sesli mesaj bırakabilirsiniz)
Hüseyin Dikmen 
ECDL, ANS, MCP, MCSA, MCSA+S, MCTS, MCITP
"Bilimin ışığı yarınlarınızı aydınlatsın"
Gerçekten gerekli değil ise bu sayfayı yazdırmayın. Ormanlarımız yok olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen