17.02.2011

Dört mobil işletim sistemi karşı karşıya!

Dört mobil işletim sistemi karşı karşıya!

Android, iOS, WebOS ve MeeGo: Artıları ve eksileriyle, dört mobil işletim sistemi karşı karşıya!

Apple'ın iOS'u ve Google'ın Android'i yarışın liderliğini almak için kapışırken, hemen arkalarında Symbian, Microsoft ve Blackberry platformlarının onlara yetişmek için verdiği çabayı ve Symbian'ın liderlik yarışından çekilmesini izledik. Peki, mobil işletim sistemi yarışının geriden gelen kahramanları bu yarışa katılabilecek mi?

İşte bu soruya cevap vermek için yarışın gözden kaçan kahramanlarını liderlerle kapıştırarak, artılarını ve eksilerini değerlendirdik.

iOS, Android, WebOS ve MeeGo işletim sistemlerinin karşı karşıya geldiği bu yarış, pek adil görünmeyebilir ancak yarışın tabletler arenasında devam edeceği göz önüne alındığında, sonuç hepimiz için şaşırtıcı olabilir.

HP, WebOS işletim sistemine sahip PalmPad isimli tabletinin hazırlıklarını sürdürürken, Nokia'dan ise bu yıl içinde MeeGo Tablet'in gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde sıkça eleştirilen Symbian platformundan vazgeçerek, Windows Phone platformuna yöneldiği açıklanan Nokia, bu yıl piyasaya çıkması beklenen tabletinde ise Intel ile ortaklaşa geliştirdiği MeeGo işletim sistemine sadık kalıyor.

Mobil işletim sistemi yarışı günden güne kızışırken, bu yıl çıkacak tabletler öncesinde; iOS, Android, WebOS ve MeeGo işletim sistemlerini çeşitli alanlarda karşılaştırıyoruz...

Kaynak: www.chip.com.tr - Atilla Malkoç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen