9.02.2010

Çocuklara ÇİPLİ Takip!

Çocuğunuzu Evinizden İzleyebileceksiniz. Bir firma tarafından okul çantalarına yerleştirilen cihazla aileler,çocuklarını internetten takip edebiliyor.Yoğun talep üzerine böyle bir cihaz geliştirdiklerini söyleyen firmanın Genel Koordinatörü Murat Pakten,“Sistem ‘Akıllı Çanta’ olarak biliniyor.

Özellikle Kayseri’de 3 çocuğun kaybolmasının ardından aileler,bu konuyu daha fazla ciddiye almaya başladı.Kullanıcılar yaygınlaştıkça bizlere ulaşan talepler de artıyor.Okullardan da toplu teklifler geliyor” dedi.

Velilerin çantayı kendilerine ulaştırmalarının ardından gizli bir bölümüne kibrit kutusu büyüklüğündeki cihazı yerleştirdiklerini anlatan Pakten,bundan sonrasının ise ailelere düştüğünü söyledi.
MALİYETİ 340 EURO
Kullanıcı adı ve şifre verdikleri velilerin,internet üzerinden istedikleri an çocuklarını adım adım takip edebildiklerini dile getiren Pakten,“Cihazın bir başka özelliği de çocuğun bindiği servis aracının hızını ölçebilmesi.

Çocuğun bindiği servisin kaç kilometre hızla yol aldığı yine sistemde saniye saniye izlenebiliyor” dedi.Maliyeti yaklaşık 340 euro (710 TL) olan cihaz,“acil durum” düğmesine basıldığında ise velinin cep telefonunu arayarak uyarı veriyor.

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen