1.12.2017

Ponzi Arzu 13 milyon lira dolandırmayı başarmıştı 789 yıl hapis cezası isteniyor

Posta gazetesinin haberine göre; İzmir, Bursa, İstanbul' da  yüksek kâr vaadiyle 57 kişiyi yaklaşık 13 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan 'Ponzi' lakaplı kadının yargılanmasına devam edildi. Ponzi haberi olunca birde üzerine İzmir-Bursa- İstanbul üçgeni bende bloğumda yazayım dedim. 

Yakalandığında sahte kimliği ve 18 farklı peruk ile zaten amerikan filmlerini aratmayacak dolandırıcılık hikayesi gibi bir yakalanış olmuş.  Toplam 789 yıl hapis cezası istenen Arzu Mertgil’in yargılanmasına Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesin’de devam edildi. 

Ponzi düzeni ile dolandırıcılık yöntemi kullanan Arzu Mertgil’in alınan paralara yüksek getiri verileceği vaadiyle dolandırıcılık yapılıyordu. Tabi sözümü yenileyeceğim ama "Yattığı yerden üretmeden para kazanmayı marifet sanan, bedava peynirin yalnızca fare kapanında olduğu gerçeğini unutan insanımızın çok seveceği bir yatırım modeli" hemen atlayan insanımız şimdi çok mağdur olmuş durumdalar. Bu tür sistemlere girerken hiç şunu düşünmüyorlar mı acaba? Ya Ülkemizde bırak ülkeyi Dünyada hangi banka yada kuruluş böyle bir gelir vaadi de bulunuyor ki sizde hemen bu ponzicinin dediğine inanıyor ve paranızı kaptırıyorsunuz. Çoğu mağdur kendi parası dışında eş dost akraba paralarını toplayıp hatta kredi çekip daha ileri evini arsasını satıp bu kadına yatıran onlarca mağdur vardır. Namı diğer  Ponzi Arzu 57 kişiyi yaklaşık 13 milyon lira dolandırmayı başarmış. Ne diyelim Allah cc vatandaşlarımıza akıl fikir ve feraset versin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen