9.01.2013

Arabanızın nerede olduğunu öğrenmenin en kolay yolu


Bir yere kadar gittiniz, geldiniz ki arabanız yerinde yok. Acaba polis mi çekti yoksa çalındı mı?

Öğrenmek için onca telefon açmaya, o otoparkta mı bu otoparkta mı diye aranmaya gerek yok. Çekilen aracın yerini öğrenmek artık çok kolay. Emniyet Genel Müdürlüğü, çeşitli nedenlerle trafikten men edilerek otoparka teslim edilen araçlara ilişkin bilgileri yüklediği 'Trafik Denetleme-Otopark' isimli programı vatandaşın kullanımına açtı.

11 Haziran 2012 tarihinde Emniyet'in kullanmaya başladığı program, 7 Ocak itibariyle de vatandaşın bilgisine sunuldu. Böylece otoparka çekilen araçlar ilgilileri tarafından sorgulanabilecek. http://www.egm.gov.tr/otopark_sorgu.aspx adresinden ulaşılabilen sisteme girebilmek için önce sorgulama yapacak kişinin adı soyadı, TC kimlik numarası, doğum yılı bilgileri girilecek. MERNİS üzerinden bu bilgiler kontrol edilip doğrulandıktan sonra, araç plakası yazılarak sistem tarafından sorgulaması yapılacak.

KİM NİYE ÇEKTİ, HANGİ OTOPARKTA?

Sorgu sonucunda kişi; aracı otoparka hangi birimin teslim ettiğini; otoparkın adını, çekme nedenini, otoparkın açık adresini ve telefon numarasını öğrenebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen