24.04.2017

Uçan Araba Hayali Gerçek Oldu

Alman Lilium Aviation adlı şirket,  dünyanın ilk dikey kalkış ve iniş sistemine sahip elektrikli jetiyle test uçuşuna gerçekleştirdi.

2016 Aralıkta 10 milyon Euro yatırım alan Lilium Aviation şirketi şarj edilebilir bataryadan güç alan ve iki kişi kapasiteli dünyanın ilk VTOL (VTOL, Dikey Kalkış ve İniş (İngilizce: Vertical Take-Off and Landing) sözcüklerinin kısaltmasıdır) sistemine sahip elektrikli jetini geliştirdi. Saatte 300 km hıza ulaşabilen ve 300 kilometrelik menzile sahip olan jet ilk test uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Bu ileri teknoloji ürünün geliştirme çalışmalarında bulunan yüzlerce mühendis ve uluslararası tasarımcımlar ile çalışıldı.

Şirketin “Herkesin istediği her yere uçabileceğine inanıyoruz.” Sloganı ile ilk gerçek boyuttaki prototipi uçurmayı başardılar.

Şirketin kurucusu Sebastian Born 2019 yılına kadar 5 kişi kapasiteli VTOL sistemine sahip bir jeti üretmeyi planladıklarını açıkladı. Üretilmesi planlanan bu jeti uçurmak için gerekli olacak ruhsatın helikopter ruhsatından çok daha kolay elde edilebileceğini belirtti.

Güvenilir bir uçuş gerçekleştirdiklerini ifade eden Lilium'un kurucularından Sebastian Born, şirketin 2019 yılına kadar 5 kişi kapasiteli yeni bir jet üretmeyi planladığını açıkladı. Şirket, VTOL sistemine sahip bu jeti uçurmak için gerekli olan ruhsatın bir uçak veya helikopter için gerekli olan ruhsattan çok daha kolay elde edilebileceğini de sözlerine ekledi.


2 yorum:

  1. Siz zaten network marketingin ne olsugunu bilmediginiz icin her network isi yapan kisilere ve sirkete bu sekilde karsilik verirsiniz ilk once bi arastirin, ondan sonra yorum yapin, anlamadan etmeden direk dolandiricilik dediginiz icin iyi birsey yapmak isteyene ve yapanlara da engel olmaya calisiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. İsmail Bey, benim network marketing bilmediğimi söylemişsiniz sizde bence biraz hangi yazıya yorum yaptığınızı bilin. Yorum yaptığınız yazım "Uçan Araba Hayali Gerçek Oldu" haberidir. Network marketing nedir biliyorum fakat piramit yada diğer adıyla titan zinciri sistemleri bu ülkede zincirleme ağ sistemi ile pazarlaması yapıyoruz bunun adı da Network marketing diyerek legal bir ticaret görüntüsü altında insanları birbirine sömürterek para kazanmaktadırlar. Güven ticareti yaparak binlerce kişiyi dolandırmaktalar.

    YanıtlaSil

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Saygılar, Sevgiler...
Hüseyin Dikmen